Кожному починаючому акторові рано чи пізно доведеться пройти своє перше випробування - перші кастинги і проби. Про те, як проходять кастинги знають, бачили і читали більшість. Не завжди такі відбори проходять весело і легко, та й не завжди на них приходять люди.

У Голлівуді на кастингах буває, хто завгодно – наприклад, коти.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Так 1961 році режисер Роджер Корман приступив до зйомок фільму жахів "Історії жаху", заснованому на оповіданнях Едгара Алана По. Стрічка складалася з трьох кіноновел. Для другої, під назвою "Чорний кіт", потрібно було знайти виконавця жахливого чорного котика.

Згідно сценарію, щоб помститися дружині за невірність, чоловік вбиває її і замуровує в стіні разом з коханцем. Але він не помічає того, що в смертельну пастку прослизнув кіт. Замурований бідолаха зловісно виє впродовж всього епізоду, що, власне, і стає головним жахом для героїв, які не знають про злочин.

Для такої відповідальної ролі і був оголошений кастинг, який, на подив знімальної групи, викликав небувалий ажіотаж — американці принесли на студію Alta Vista Productions, яка проводила відбір, більше сотні котів.

Люди прибували й прибували. Деяких навіть не бентежило те, що їх кіт зовсім не того кольору чи розміру, який був заявлений у котопробах.

Одна дамочка привела на кастинг білого кота. На що вона сподівалася невідомо.

Звіт про кастинг кішок зробив фотограф Ральф Крейн.

Кастинг вийшов настільки вражаючим, що фотографії з досі користуються популярністю в інтернеті. Без перебільшення, можна сказати, що цей кастинг увійшов в історію.

Однак, страшніше уявити, яким чином на кастингу перевіряли голос котів: дражнили? Лякали? Тягли за хвіст? Будемо сподівається, що жодна тварина не постраждала.

А ось на фото нижче і головні претенденти на роль разом із зірками фільму – Меггі Пірс, Пітера Лорре і Вінсентом Прайсом.

Зрештою знімальній групі вдалося вибрати того єдиного жахливого чорного кота. Але на жаль, ім'я талановитого пухнастого актора так і не вдалося знайти.

Нагадаємо, ніде кішку не шанували так, як у Стародавньому Єгипті. Це був золотий вік в історії кішки - чоловік її обожествлял і поклонявся їй.

Як повідомляв портал "Знай.uа", при проведенні археологічних розкопок в Данії були виявлені останки кішок часів вікінгів. Вивчивши скелети, вчені з'ясували, що сьогодні кішки на 16% більше, ніж їх родичі.

Також "Знай.uа" писав, кожному письменникові потрібна муза. У багатьох цю роль виконували домашні вихованці, які дарували господарям натхнення, розраду і радість.