10-кілометровий маршрут для пішохідного туризму, який розташований в одному з національних парків Огайо названий на честь дивовижної жінки - Гейтвуд.

Її історія вражає куди більше, адже для неї 10 км були явно дуже маленькою дистанцією.

Емма Гейтвуд (Emma Rowena Gatewood) самостійно без спорядження подолала 3,5 тисячі кілометрів гірської гряді. А потім ще раз. І знову в третій раз.

Довжина Аппалачської стежки становить 3,5 тисячі кілометрів, що робить її найдовшою стежкою у світі для піших походів. Стежка проходить в основному через дикі ліси, зрідка зустрічаючись з населеними пунктами або фермами.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Життя цієї жінки важко було назвати щасливим. Швидше воно було схоже на довгу стежку із страждань.

Незважаючи на те, що на момент своєї смерті у неї було 11 дітей, 24 онуків, 30 правнуків і одна праправнучка, підтримки Емма ніколи ні від кого не чекала, ні від дітей, ні від чоловіка.

Втім, саме чоловік перетворив її життя на пекло з перших днів шлюбу він бив її до напівсмерті, ламав їй ребра, вибивав зуби, залишав сильні синці.

Часто жінці доводилося тікати від тирана в ліс. Тільки там Емма відчувала себе у безпеці.

Відомо, у той час розлучитися було важко, та й чоловік погрожував їй, що якщо вона вирішить піти в суд, він закриє її в психлікарні.

Тільки в 53 Емма домоглася розлучення, через 34 років шлюбу.

Одного разу Гейтвуд прочитала про унікальну стежку в National Geographic і їй здалося, що "це була б чудова витівка", пройти її.

У 1955 році, коли Еммі було вже 67 і всі звали її бабусею Гейтвуд, вона сказала своїм дітям, що піде прогулятися, а сама пішла в довгу подорож Аппалачською стежкою.

Вже пізніше жінка зізналася, коли вона все-таки дійшла до кінця стежки, затія не була такою чудовою.

Гейтвуд не особливо готувалася до свого походу: "взула кеди, поклала в сумку ковдру, плащ і клейонку від дощу, і пішла.

Коли Емма досягла південних штатів, про неї дізналися в Associated Press. Пізніше Sports Illustrated написав про неї величезну статтю. Весь цей час бабуся Гейтвуд йшла і йшла з одного штату в інший.

У кожному новому населеному пункті її зустрічали журналісти, незнайомі люди стали допомагати їй з їжею і нічлігом, так що до кінця своєї подорожі бабуся Гейтвуд була вже знаменитістю. Її навіть запросили на телебачення.

Коли Еммі було 72 вона знову вирушила Аппалачською стежкою. А через три роки ще раз.

Більш того, бабуся Гейтвуд не обмежилася цим монументальним маршрутом. Вона також подолала Орегонську стежку (3200 км), проходячи у середньому по 35 км в день.

Легендарна Емма Гейтвуд померла в 85 років. Пізніше Бен Монтгомері написав про неї книгу "Прогулянка бабусі Гейтвуд".

Нагадаємо, ім'я цієї прекрасної дівчини збереглося в історії завдяки її надзвичайній здатності виживати в найстрашніших катастрофах.

Як повідомляв портал "Знай.uа", близько семи годин вечора Елізабет Енн Ходжес і її чоловіка сполохав страшний гуркіт, в миті ока на жінку звалився фрагмент небесного тіла вагою 3.8 кг, пробив дах будинку.

Також "Знай.uа" писав, музика під час дефіле, відкритість для побажань клієнтів, співпраця з художниками, філії по всьому світу і чорне плаття на вихід – все це привнесла в модну індустрію Жанна Пакен.