Люди вживали галюциногени і опіати задовго до ного, як з'явилася наркотрафік. Про це пише WAS.

HOMO NARCOMANUS

Бетель - найдавнішим наркотиком вважається жувачка з насіння арекової пальми, загорнута у листя рослини бетель. Алкалоїд ареколин у її складі надає сили, впевненості, легкості. Правда, пізніше він викликає подразнення ясен і почорніння зубів.

Опіум - єгиптяни використовували сік маку як знеболююче. Автор найстарішого з відомих нам медичних трактатів навіть радить давати опіум дітям, які багато кричать.

Галюциногени - племена в Перу жували кактус з мескаліном і листям коки. В доколумбовій Америці в 1 тисячолітті до нашої ери особливо шанували мухомори.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Конопля - найдавніші залишки листя знайшли в могилі шамана 2700 року до нашої ери на північному сході Китаю.

ЯК СВЯЩЕНИК ПРОПИСАВ

У священних книгам 2–1 тисячоліть до нашої ери, "Рігведі" та "Авесті", описано дію наркотику сома, якому приписували галюциногенні і лікувальні властивості. Як писали сучасники, напій продовжує життя, допомагає біднякам відчувати себе багатими, а поетам дає натхнення.

Невідомо, що саме використовували стародавні люди, але на роль "соми" претендують мухомори, квітки маку, коноплі, чагарник ефедру. Залишки напою поки не виявлені.

Давні індоєвропейці згадували і коноплі. Вони називали її бханг і, за легендою, вони робили добрим навіть бога хаосу.

СТРАХ І НЕНАВИСТЬ В СКІФІЇ

В 5 столітті до нашої ери Геродот описав, як скіфи використовують незнайомі грекам коноплі. Вони не тільки шили з неї одяг, але і робили древній аналог бонга: на розжарене каміння кидали насіння, накривали це ковдрою і вдихали дим. Археологам навіть вдавалося знайти набір курця: курінь, відро, торбу з насінням.

Всі артефакти, пов'язані з любов'ю скіфів до наркотиків, були виконані із золота, що вказувало на те, що куріння було престижним серед еліти.

Нагадаємо, вчені відкрили таємницю походження благородну металу.

Раніше Знай.ua повідомляв, геніальні українці, що створили найкращі підручники.

Також Знай.ua писав, як неосвічені варвари зуміли завоювати Римську імперію.