Не так давно музичний дует Field Music з Британії відновив останні миті Першої світової війни, коли стихли постріли і було оголошено про перемир'я. Про це повідомляє видання The Guardian.

Так, Девід і Пітер Бревіс взяли за основу документ «Кінець війни» — знімок з Імперського військового музею, відобразив точну хвилину припинення військових дій. Свій проект брати Бревіс приурочили до сторіччя з дня закінчення Першої світової війни, а в січні проведуть два перформанси, що засновані на їх інтерпретації артефакту.

Подібні знімки робили для визначення координат ворожої артилерії і використовували як один із методів звукової розвідки. За лінією фронту розміщувалися шість мікрофонів, кожен з яких було підключено до тонкого дроту.

Дроти починали рухатися, коли мікрофон вловлював звук, і відкидали тінь на фотоплівку. Таким чином виходили фотографічні записи звуку. Завдяки сучасним технологіям слухачі зможуть відчути вібрацію згасаючих знарядь.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в центральній Мексиці археологи натрапили на храм, присвячений одному з богів доіспанського періоду: Шипі Тотеку або "Пану з обдертою шкірою".

Два кам'яних черепа і фрагмент скульптури Шипі Тотека підтвердили зв'язок споруди з божеством. Також були знайдені два жертовних вівтаря, які збігаються з документальними джерелами, пов'язаними з храмами "Пана з обдертою шкірою".

Нагадаємо, що археологи з Польщі та США натрапили в Єгипті на 2300-річний форт, який захищав стародавній порт Береніс і був потрібен для перевезення слонів. Захисну споруду було побудовано за часів правління династії Птолемеїв.

Як повідомляв портал Знай.иа, заяву про призначення знаменитих геогліфи на плато Наска в Перу зважилися зробити археологи з Канади. Як вважають дослідники, малюнки на плато виконували роль придорожніх храмів, призначених для вознесіння молитов подорожніми.

Також портал Знай.иа писав, що останки найдавніших істот допомогли вченим відтворити сцену битви між акулою кретоксириною і літаючою рептилією птеранодоном. Понад 80 мільйонів років тому з битви переможцем вийшов тільки один представник свого виду.