Археологи змогли знайти в японському поселенні Асука давню гробницю Кітора в ході розкопок у 1983 році, поховання якої датується спеціалістами 7 століттям нашої ери. Примітно, що всередині гробниці було виявлено унікальну мапу зоряного неба, яку створили ще в 1 столітті до н.е.

Крім того, на стінках старовинного поховання є майстерно виконані зображення червоного фенікса, чорної черепахи, білого тигра і синього дракона. Варто уточнити, що розташування зображень відповідає півдню, півночі, заходу і сходу.

Проте саме зображення зоряного неба дослідники визначили, як найбільш цінну знахідку – на ньому 68 сузір'їв, а також три правильні кола, що ілюструють рух небесних тіл в небі. Відзначається, що завдяки знайденій карті у астрономів на той час виходило визначати час зимового і літнього рівнодення.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в центральній Мексиці археологи натрапили на храм, присвячений одному з богів доіспанського періоду: Шипі Тотеку або "Пану з обдертою шкірою".

Два кам'яних черепа і фрагмент скульптури Шипі Тотека підтвердили зв'язок споруди з божеством. Також були знайдені два жертовних вівтаря, які збігаються з документальними джерелами, пов'язаними з храмами "Пана з обдертою шкірою".

Нагадаємо, що археологи з Польщі та США натрапили в Єгипті на 2300-річний форт, який захищав стародавній порт Береніс і був потрібен для перевезення слонів. Захисну споруду було побудовано за часів правління династії Птолемеїв.

Як повідомляв портал Знай.иа, заяву про призначення знаменитих геогліфів на плато Наска в Перу зважилися зробити археологи з Канади. Як вважають дослідники, малюнки на плато виконували роль придорожніх храмів, призначених для вознесіння молитов подорожніми.

Також портал Знай.иа писав, що рештки найдавніших істот допомогли вченим відтворити сцену битви між акулою кретоксириною і літаючою рептилією птеранодоном. Понад 80 мільйонів років тому з битви переможцем вийшов тільки один представник свого виду.