Місто Віші знаходиться в регіоні Овернь, що вважається маловідомою іноземцям (та й багатьом французам) частиною країни. Територією регіону простягнувся дикий і важкодоступний гірський Центральний масив.

Саме тут знаходиться природний заповідник вулканів з більш ніж 80 заснувшими давніми велетнями, суворий вигляд яких неймовірно вражає і змушує мріяти про підкорення нових вершин.

У мережі показали старовинні ретро-листівки з французького курортного міста Віші. Курорт був відомий своїми мінеральними джерелами, багатими залізом. Вони витікали з підніжжя вулканічного Овернського гірського хребта. Про це повідомляють "Хроніки прекрасної епохи".

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Місто ділилося на стару і нову частини. Історія курорту налічує не одне століття.

1374 року, 6 грудня, Людовік II купує останню частину замку Віші. У зв'язку з цим, Віші стає частиною Бурбонских володінь.

У 1410 році, був заснований монастир братів Селестинів, який згодом дав назву самому знаменитому мінеральному джерелу Віші.

У 1527 році, Бурбонські землі прикріплюються до території французької корони.

У 1605 році Генріх IV створює структуру управління мінеральними водами у Франції, завдяки якій джерела Віші набувають репутацію чудодійних і залучають численну публіку.

Влітку 1785 року, Віші відвідують дочки Людовіка XV, Вікторія і Аделаїда. Але комфорт термального центру того часу не відповідав їх рангу і вони відчували себе незатишно.

По поверненню в Версаль, принцеси переконують свого племінника, Людовика XVI, побудувати новий термальний комплекс гідний їх соціального рангу.

У 1799 році, Летиція Бонапарт, приежает на лікувальний курс у Віші. Завдяки їй, її син, Наполеон I, дав наказ на заснування парку Джерел.

В 1900 році, парк Джерел оточений елегантною металевої галерей, довгою 700 м. все місто було оточене парком вздовж річки Алльо.

Відвідувати курорт Віші рекомендували для лікування хвороб органів травлення. Тільки 1900-му місто відвідали 40 тис. курортників.

У 1903 році були відкриті для публіки Оперний театр, зал джерел і великий термальний центр східному стилі.

Віші стає літньою столицею музики у Франції.

Нагадаємо, у першій половині XX століття було все куди цікавіше і головне, куди веселіше, ніж у сучасному суспільстві. Такі оригінальні титули сучасним красуням і не снилися.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на ці старовинні знімки майбутніх мам неможливо дивитися без ніжної посмішки.

Також "Знай.uа" писав, з'явилися давно забуті знімки Мерилін Монро.