Одним з головних перешкод на шляху активної колонізації Аляски став кривавий і запеклий конфлікт російських поселенців з войовничим індіанським племенем тлінкітів на початку XIX століття.

Американська влада, яка купила у Росії Аляску, також мала проблеми з цим войовничим індіанським племенем. Для їх заспокоєння періодично доводилося залучати кораблі морського флоту і використовувати артилерію.

Можливо, це все вигадки колонізаторів, і саме тому, тлінкіти увійшли в історію, як кровожерне і варварське плем'я. Про це ми не дізнаємося. Однак, ті відомості, які залишилися про цей народ, дійсно, вражають. Повідомляє repin.info.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Зовнішність індіанці мали страхітливу, звичаї - відразливі. У минулому у племені було розвинене рабовласництво. Самоназва племені — тлінкіт, означає "людина".

Тлінкіти - індіанське плем'я, яке проживає вже кілька тисяч років на південному сході Аляски і прилеглих частинах Канади, аж до берегів Мексиканської затоки. В даний час в США і Канаді їх живе близько 20 000 чоловік. Територія, на якій вони влаштувалися, відрізняється непривітним кліматом з постійними вогкістю і дощами.

Жінки та старшини цього племені носили круглу прикрасу в губі. Ці губні вставки робили дівчатам після першого місячного очищення. Калюжка заважала жінкам говорити і їсти, а при жуванні тютюну, який місцеві жінки дуже люблять, з неї постійно текла слина.

Крім калюжек, вони прагнули прикрасити себе і дітей моторошним способом - після народження стискали дитині череп знаряддями у вигляді лопаток. У результаті таких деформацій у індіанців розширювалися ніздрі, брови здіймалися догори, а і без того непропорційні риси обличчя виробляли ще більш відразливе враження.

Велику пристрасть цей суворий народ завжди відчував до танців. Танцюристи в страхітливих масках кружляють довкола вогню під звуки барабана. Глядачі б'ють в долоні як можна голосніше.

Мандрівників вразила ще одна особливість цих дикунів – вони абсолютно не боялися холоду і одягалися однаково як у найсильнішу спеку, так і в зимову холоднечу. Клімат цих місць досить суворий і двадцятиградусні морози – не рідкість. Навіть взимку тлінкіти розгулювали практично голяка. Якщо ж замерзали, то застосовували дуже дивний спосіб зігрітися - опускалися по шию в холодну воду.

Багаті тлінкіти мали безліч рабів, які називалися калга. Рабами ставали військовополонені та їх нащадки. Господар раба мав повне право вбити його. Якщо ж господар помирав, то на його могилі вбивали двох рабів, щоб у нього були слуги і на тому світі.

Нагадаємо, як виглядали справжні індіанці.

Як повідомляв портал "Знай.uа", уявлення про корінних жителів Америки досить стереотипні. І життя справжніх стародавніх індійців спотворене розповідями і домислами колонізаторів.

Також "Знай.uа" писав, як плем'я індіанців прославилося зачіскою і кровожерливістю.