Гаррі Гудіні зміг вибратися з камери смертників Бутирської в'язниці і, скинувши кайдани, піднятися з дна Темзи. Однак не витримав пари ударів в живіт від спірітуалістів. Чому Гудіні так безславно помер і причому тут Артур Конан Дойль? Передає WAS.

ТАКІ РІЗНІ, АЛЕ ТАКІ БЛИЗЬКІ

Американський ілюзіоніст любив розкривати перед публікою прийоми модних в той час медіумів.

У 1920 році Гудіні поїхав на гастролі до Англії і передав Артуру Конан Дойлу свою книгу "Чарівник серед духів", яка розкривала прийоми спірітуалістів. Важко було сказати, чого хотів домогтися Гаррі цим подарунком, адже творець Шерлока Холмса був прихильником нової течії. У подальшому листуванні Гудіні писав, що не вірить у духів, але дає Артуру можливість його переконати.

Сеанси лондонських медіумів на Гудіні враження не справили: він називав їх шахраями. Поки, одного разу, письменник не запропонував фокуснику поспілкуватися з матір'ю загиблої.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

МАМУ ПОТРИВОЖИЛИ!

Під час сеансу дружина Конан Дойля, яка нібито була медіумом, написала 15 сторінок тексту від загиблої матері Гудіні. У ньому жінка розповіла про радощі загробного світу. Правда, Гудіні не розповів друзям, що його мама не вміла писати англійською і не стала б малювати далекі від іудаїзму християнські хрести.

Гудіні дав розлоге інтерв'ю The Sun про цей сеанс. Дойль був ображений.

ЕКТОПЛАЗМА З ВАГІНИ

У 1924 році Гудіні прийшов на сеанс скандальної Міни Крендон, яка, наприклад, використовувала ектоплазму з вагіни для матеріалізації свого брата Уолтера. Гудіні звинуватив її в шарлатанстві, на що отримав погрозу бути побитим друзями медіума.

РОЗСЛІДУВАННЯ ЧЕРЕЗ 80 РОКІВ

Одного разу в Монреалі Гудіні сидів у вестибюлі готелю, коли міцний молодий чоловік завдав йому удар у живіт. Після цього фокусник на звалився в непритомність прямо посеред вистави. 31 жовтня 1926 року Гудіні помер.

Нагадаємо, у лісі знайшли архів повстанської армії.

Раніше Знай.ua повідомляв, дивовижна легенда про скриньку Пандори.

Також Знай.ua писав, фотограф оживила чорно-білі знімки в'язнів Освенціма.