У паризькому магазині Oscar de la Renta архітектори під час ремонту виявили масляну картину XVII століття. Знімки опублікував сайт The New York Times.

У картини досить значні розміри. Ширина складає 6 метрів, а довжина — 3 метри. На ній зображені французькі придворні, які виїжджають в Єрусалим. Як зазначили архітектори, картину сховали за дерев'яною панеллю.

На картині зображений Шарль-Марі-Франсуа Ольє, маркіз де Ноинтель, який був французьким послом в Османській імперії.

Фахівці з реставрації та мистецтвознавці були вражені тим, наскільки добре збереглося полотно. Можливо, воно було заховане під час Другої світової війни. Експерти припускають, що картина досі не була знайдена у зв'язку з тим, що в старих будівлях Франції рідко проводять ремонти.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Як встановив історик мистецтва Стефан Пінта, картину намалював фламандський художник Арно де Вуэс, що народився в 1644 році. Над її створенням він працював з Шарлем Ле Брюн, першим художником Людовика XIV і дизайнером інтер'єрів Версальського замку.

Мистецтвознавці знайшли зображення картини в Книзі 1900 "Одіссея посла: подорож маркіза де Ноинтеля", 1670-1680.

У зв'язку із знахідкою ремонт довелося відкласти на кінець осені. Відзначається, що приміщення для бутіка вибирав виконавчий директор компанії Oscar de la Renta Алекс Боллен. Він пообіцяв власникам будівлі відновити полотно за рахунок своїх коштів, якщо вони дозволять залишити його в бутіку.

Команда реставраторів приступила до очищення полотна від верхнього шару – лаку, щоб кольори стали більш насиченими.

Картину планують відреставрувати до травня. Архітектор Наталі Райан заявила, що у зв'язку із подією в магазині посилять охорону і встановлять вікна з міцним склом.

Нагадаємо, вчені з Рочестерського університету в США вивчили картини Клода Моне і стверджують: родоначальник імпресіонізму створив полотна, які "маніпулюють глядацьким сприйняттям".

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені з'ясували, куди насправді дивиться героїня знаменитої картини да Вінчі.

Також "Знай.uа" писав, як Катерина Білокур вразила світ "наївним мистецтвом", у її талант закохався навіть прискіпливий Пабло Пікассо.