Коханка Юлія Цезаря і дружина Марка Антонія, азартний гравець, авантюристка, нарешті, богиня. В історії Клеопатру описували як жінку неймовірної краси і чарівності. А трагічне самогубство цариці тільки підігріло інтерес до її особистості.

Археологи так і не знайшли гробницю з її рештками. А історики донині сперечаються про місцезнаходження її могили.

Однак, днями єгипетський археолог і колишній міністр у справах старожитностей доктор Захі Хавасс повідомив, що могила Антонія і Клеопатри розташовувалася в храмі Осіріса ( "Тапосирис Магна"), збудованому в часи правління Птолемея II і розташованому на заході Олександрії.

Його припущення про те, що місце поховання легендарної єгиптянки знайдено, ґрунтується на тому, що в цьому місці знайшли пошкоджений бюст Клеопатри, 22 монет з її зображенням, маску, ймовірно Антонія. В цьому ж місці знайшли 27 могил і 10 мумій.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Захі Хавасс впевнений, що Клеопатра ділить одну могилу з Марком Антонієм. Муміфіковані тіла заховані в похоронній камері на глибині 2-3 метри.

Проте, вчений говорить, що гробницю могли зруйнувати римляни під час захоплення Єгипту.

Скоро буде організована археологічна експедиція, яка повинна увінчатися успіхом і розставити всі крапки на і.

Зазначимо, Марк Антоній і Клеопатра - одна з найвідоміших в історії пар закоханих. Після поразки в битві при Акциумі в 31 році до н. е. вони жили в Єгипті. Але коли в 30 році до н. е. на Єгипет напав римський імператор Октавіан Август (після битви в Олександрії) пара загинула.

Питання, що це було - вбивство чи самогубство - досі мучить істориків. Так само як і те, де знаходиться могила Клеопатри і Марка.

Наприклад, грецький історик Плутарх (45-120 н. е ..) стверджував, що Антоній здійснив самогубство, коли йому повідомили неправдиві відомості про смерть Клеопатри. Октавіану Клеопатра була потрібна живою, він хотів провести її як бранку.

Клеопатра після звістки про загибель Антонія воліла померти в Єгипті, вона не хотіла, щоб її доставили в Рим живою. Зрозумівши, що її тримають в живих, щоб тріумфально провести в парадній ході переможця в якості трофея, вона вбила себе.

Нагадаємо, магічні секрети краси Клеопатри, якими користуються і в наші дні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Верхньому Єгипті археологам вдалося виявити дві унікальні стародавні реліквії, які датуються часом життя царя Птолемея V Епіфана і Клеопатри.

Також "Знай.uа" писав, найцікавіші факти із життя Клеопатри, про які мало хто знає.