У результаті сильних дощів у місті Наньян (провінція Хенань) на сході Китаю сталися значні зсуви ґрунту, які і допомогли археологам виявити залишки великого імператорського монетного двору, вік якого сягає понад 2000 років. Про це повідомляє китайська державна урядова агенція новин Сіньхуа.

Руїни монетного двору, за припущеннями археологів, займають площу близько 100 тис. кв. м. Наразі науковці відкрили всього 75 кв. м.

Як підкреслив Бай Юньсян з Китайської академії соціальних наук, завдяки розкопкам монетного двору науковці отримають багато цінної інформації про виробництво монет і про економічну систему того періоду.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Монетний двір використовували для виготовлення як монетних форм, так і двох типів монет.

Спочатку археологи знайшли фрагменти керамічної форми монети. Під час подальших розкопок відкрили мідні монети, мідний шлак, який залишився після виплавки монет, фрагменти кераміки, кістки тварин і багато фрагментів форм.

Ян Цзюнь з Китайського нумізматичного товариства зазначив, що написи на формах свідчать про те, що їх використовувалися під час правління Ван Мана – імператора Китаю у 9-23 рр. н.е.

Будучи племінником імператриці Ван Чжунцзюнь, дружини імператора Юаня (48-33 рр. до н.е.), Ван Ман мав значний вплив при імператорському дворі. У 9 р. н.е. він оголосив себе імператором і спробував провести багато реформ, у тому числі й грошову, однак більшість з них зазнали невдачі.

Знахідка, на думку наукового співробітника Академії суспільних наук Китаю Бай Юньсяна, дасть змогу просунутися у вивченні технології виготовлення монет і соціально-економічного ладу того часу.

Відзначимо, перші монетні двори виникли разом із карбуванням монет у 7 ст. до н. е. в Греції.

Нагадаємо, дослідники Китаю повідали світу про неймовірну знахідку. В озері Фушиан Ху були знайдені будови далекого минулого.

Як повідомляв портал "Знай.uа", під час масштабних розкопок в Китаї археологи виявили залишки древніх споруд, які могли бути частиною Великої Китайської стіни.

Також "Знай.uа" писав, при розкопках стародавнього кладовища в провінції Хебей археологи натрапили на неймовірну позолочену колісницю.