Ще у 1980 році археологам вдалося виявити давньогрецьку сукню і зразки тканини. Однак, виставили його на огляд лише зараз. Експозиція демонструється в Національному археологічному музеї в Афінах. Знахідка - це добре збереглася сукню, вік якого становить майже 3000 (1100-750 рр. До н. е.).

Це одне з найважливіших археологічних відкриттів, яка допомогла історикам краще зрозуміти якість життя в епоху, відому як "Темні століття" Стародавньої Греції. Про це повідомляє Урядовий кур'єр.

На сукню натрапили на місці археологічних розкопок в Лефкандії, що на острові Евія, воно належало багатій громадянці. Сукня була знайдена в могилі поруч з залишками кремованого чоловіка і жінки, похованих уздовж стіни під спорудою, яка називається "Херсон" (з грец. - могила героя). Примітно, що саме в цьому поселенні зареєстрований перший військовий конфлікт в історії Греції.

Історики вважають Евію сходами, які стали тим наріжним каменем в еволюції мікенської цивілізації в класичну Грецію. Також, крім сукні, на виставці демонструються інші артефакти з місця розкопок.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Окупанти націлилися на міста: відомий астролог передбачив, коли може розпочатись "загострення" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Також було виявлено чотири принесені в жертву коня. Попіл чоловіка був загорнутий в лляну тканину з бахромою і зберігався в бронзовій амфорі з Кіпру. На амфорі висічена сцену полювання, а сама амфора перебувала в ще більшій бронзовій чаші.

На тілі жінки було кільце, бронзовий бюстгальтер і залізний ніж з ручкою із слонової кістки.

Крім цього, жінці також був рідкісний Вавілонський горжет, якому, за оцінками археологів, на момент похорону вже більше тисячі років.

Зазначимо, грецький стиль відрізняється стриманістю, строгістю і вишуканістю, тут немає місця екстравагантності і епатажу. Антична мода не могла вийти за межі встановлених правил: простий стиль, певні розміри тканини, а також кольори символізують статус власника.

Нагадаємо, дослідникам вдалося виявити напис на стіні будинку, який допоміг назвати точну дату виверження Везувію.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стародавній Рим прославився сильними воїнами, величною архітектурою, геніальними мислителями і справедливим законом. Але поряд з гуманістичними догмами все ж затесалися немислимі, за сучасними мірками правила і заборони.

Також Знай.uа" писав, під час вивчення останків загиблих у результаті виверження вулкана Везувій в 79 році нашої ери вчені відкрили сенсаційну правду.