На північному сході Норвегії знайшли давнє місце поховання вікінгів і 20-метровий корабель на глибині 1,5 м під землею. Корабель знайшли у сільській місцевості в провінції Естфолл. Цю інформацію офіційно опублікували на сайті Норвезького інституту культурної спадщини, пише The Guardian.

Як заявив керівник проекту, археолог Ларс Густавсен з Норвезького інституту досліджень культурної спадщини, корабель — це частина кладовища, яке було створено, щоб показати "владу і вплив" похованих.

За даними дослідників, ця знахідка була виявлена за допомогою спеціально створеного георадара. Як повідомляє National Geographic, його поховали понад 1 тис. років тому.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Можна сказати, що саме завдяки георадару вчені змогли оцінити розміри корабля і його форму, при цьому не проводячи ніяких розкопок. Пізніше вони також виявили, що нижня частина корабля вікінгів залишилася цілою.

За словами дослідників, кладовище, яке вони знайшли, розташоване на території сільськогосподарського району, в кургані. Під ним і був розташований корабель вікінгів.

Варто відзначити, що в Норвезькому інституті культурної спадщини заявляють про те, що археологи також знайшли, як мінімум, сліди відразу восьми інших курганів.

В даний момент вчені планують провести розкопки для того, щоб знайти корабель, але роботи зі складання детальної карти і оцінки стану корабля займуть досить багато часу.

Підкреслюється, що археологи поки не збираються розкопувати поховання, так як спочатку необхідно оцінити ступінь його збереження.

Нагадаємо, Фарери став справжньою обителлю для вікінгів. Морські простори, зелені поля й дахи, величезні страшні скелі, це місце просто зобов'язане було стати будинком для скандинавських морських вовків.

Як повідомляв портал "Знай.uа", археологи, проводять розкопки, в провінції Анталія (Туреччина) повідомили про сенсаційну знахідку. За словами турецьких дослідників, їм вдалося виявити меч вікінга.

Також "Знай.uа" писав, вікінги прославилися не лише завдяки запеклим боям, під час яких вони змітали все і вся на своєму шляху, але і завдяки своїм бенкетам, на яких столи ломилися від м'яса, а алкоголь лився рікою.