Напевно, однією з найбільш містичних загадок вважається вплив на людей гробниці Тутанхамона. Справа в тому, що багато з її першовідкривачів незабаром загинули. І ось вчені заявили, що розкрили таємницю. Через десятиліття вивчення походження плям на стінах гробниці, вчені заявили, що знайшли їм пояснення.

Як зазначає Daily Mail, єгиптологи встановили походження дивних плям, які раніше вважалися зростаючими колоніями мікроорганізмів. Нібито з цієї причини з'явився міф про прокляття самої гробниці Тутанхамона.

Так от, працюючи над відновленням і очищенням приміщення, вченим вдалося з'ясувати, що за цей період плями абсолютно не змінилися. Аналіз показав, що це загиблі бактерії. Мертві…

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

На думку фахівців, ці плями не несуть загрози людям і мумії.

Нагадаємо, розкрита таємниця старих фотографій, що хвилює кожного.

Усі ми багато разів бачили такі старовинні фотографії, де одна людина сидить, а другий стоїть поруч, і рука другого неодмінно перебуває на плечі першого.

Можна припустити, що в ті манірні часи цей жест служив своєрідною імітацією обійми, демонстрацією дружби, або кровних уз, або кохання, але це не зовсім так.
Невеликий острів між Венецією і Лідо, є одним з найбільш похмурих у північній частині Італії. Він повний страшних подій і оповитий найнеймовірнішими, містичними чутками.

Таємниця примарного острова Павелья, Венеціанської лагуни і страшна правда. Почалося все в ті часи, коли безжальна чума гуляла по країні, спустошуючи міста. Тоді Повелья став якоюсь карантинною зоною, куди засилали хворих та їх родичів.

Також "Знай.uа" писав, дослідник-аматор, виявивши нові, неймовірні докази причетності до зникнення туристів на перевалі Дятлова шаманів-мансі.