В Аргентині учені знайшли сліди динозаврів. Скам’янілі рештки відносяться до нового роду й виду травоїдних дикреозавридів. Про це повідомили у Scientific Reports.

Ящури Bajadasaurus pronuspinax є близькими родичами диплодоків, які жили близько 140 мільйонів років тому. На відміну від інших представників роду, у бахадазавра на спині та шиї розміщувалися довгі шипи, які до того ж були ще й загнуті вперед. Скоріше за все вони захищали власника від хижаків.

До групи завроподів – травоїдних динозаврів – відносилось сімейство Dicraeosauridae. Усі вони жили у Північній та Південній Америці, а також у Африці в юрський та крейдовий період, тобто близько 200-100 мільйонів років тому.

Хоч дикреозаври й були родичами велетенських диплодоків, проте вони були маленького розміру. Їхня довжина сягала близько 10-13 метрів, а важили вони всього 3-4 тони. У деяких представників цього виду на спині були відростки, які не тільки захищали своїх власників, а також допомагали відбуватися процесу терморегуляції. Довжина такого відростку сягала 58 см.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Представниками університету Маймоніда у центральній частині Аргентини було знайдено скам’янілі рештки динозаврів. Учені встановили, що збереглась велика частина черепа ящура, кілька шийних кісток, зокрема 5-й шийний хребець. Можливо, їх вкривала кератинова оболонка, яка захищала кістки і подовжувала шипи вдвічі.

Також учені зробили припущення, що представники цього виду динозаврів могли жити в лісі, де було зручно ховатися від хижаків, а також їсти траву й листя. Адже знайдений вид динозаврів був травоїдним.

Нагадаємо, вчені намагаються розгадати таємничий код трикутника на стародавніх базальтових посудинах. Археологи зацікавилися таємничими трикутними знаками, які прикрашали стіни сотень стародавніх базальтових посудин епохи енеоліту.

Як повідомляв портал "Знай.uа", під час археологічних розкопок знайшли череп з історією у 35 тисяч років. Учені провели аналіз ДНК.

Також "Знай.uа" писав, що археологи натрапили на унікальне поховання.