В індійському штаті Уттаракханд високо в Гімалайських горах, знаходиться моторошне озеро Роопкунд (Roopkund lake), так само відоме, як Озеро Скелетів. На нього абсолютно випадково натрапив місцевий лісник. Де і виявив понад 500 стародавніх людських скелетів. Це було страшне видовище.

Місцеві жителі щиро вірять, що Озеро Скелетів ні що інше, як перехід у потойбічний світ.

У 1942–му році рейнджер Національного Парку Нанда Деві (Nanda Devi National Park) дістався знаходиться на висоті 5029 метрів над рівнем моря озера і особисто переконався в тому, що чутки правда.

Дослідники моментально зацікавилися незвичайним озером. Експедиція з обладнанням для радіовуглецевого аналізу зуміла спростувати кілька поширених версій — вважалося, що кістки належать загубленій армії генерала Зоравара Сінгха Кашмірського.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Адже вчені виявили не тільки людськи останки, але й скелети коней, а так само велика кількість ювелірних прикрас і різних предметів начиння.

Аналіз ДНК показав, що більша частина скелетів лежить в озері з XII століття. Швидше за все, тут покояться останки армії іншого воєначальника, Мухаммеда Тугхлака.

Проведений аналіз ДНК показав, що людські останки належать до двох тіпів людей.

Одна група була невисокого зросту і її імовірно віднесли до місцевим провідникам і носіям, інша – мала звичайний зріст і, можливо, належала до брахманам з центральної частини Індії.

Проте, навіть після ретельних досліджень, вченим не вдалося точно визначити походження такої великої групи людей. Жодна з версій не була офіційно підтверджена, і таємниця масового поховання в крижаному озері так і могла залишитися нерозгаданою.

Однак, повторний радіовуглецевий аналіз уточнив вік скелетів – трагедія на озері Роопкунд сталася в 850 році н. е .. Вважається, що загиблі були поломниками, що належали до культу Nanda Devi.

Вчені відтворили страшну картину події. З'ясувалося, що озеро знаходиться на шляху до священного місця пілігримів – Хокмунд. Кожні 12 років там проходять фестивалі, які приваблюють сотні паломників. Долаючи складний гірський шлях, вони присвячують його володарці гір – богині Парваті.

Вчені припускають, що група, що складається з 500 або 600 осіб, здійснювала паломництво на фестиваль. У складі групи були самі паломники і найняті ними місцеві жителі, які вказували шлях і несли вантаж.

Люди спустилися до гірського озера Роопкунд щоб набрати води або влаштувати привал. В цей час гори накрили хмари і почався великий град, сховатися від якого просто було ніде. Так людей убив град, діаметром приблизно 23 див. Озеро Роопкунд поховало в своїх водах понад 500 людей, останки яких пролежали там багато років.

Як би дивно не звучало, але версія вчених про град і місцева легенда про смертельний дощ збіглися. Протягом століть у місцевих селах жінки співають про те, що місцева богиня і хранителька була обурена, коли люди вторглися в її володіння. Вона обрушила на них крижане каміння, тверде, як залізо.

Нагадаємо, мляві ландшафти озера Натрон на півночі Танзанії, на кордоні з Кенією, нагадують сюрреалістичні інопланетні пейзажі, їх не можна назвати колоритними. Температура води в озері може досягати 50°C, а значення pH лужності середовища 10.5.

Як повідомляв портал "Знай.uа", пустелі, займають третину всієї поверхні Землі, зберігають неймовірні таємниці, які археологи намагаються знайти і розгадати.

Також "Знай.uа" писав, як за одну ніч загинула велика частина населення, історія моторошної лімнологічної катастрофи на планеті.