За допомогою 3D-друку дослідникам з Перу вдалося відтворити зовнішність знаменитої Леді Као, яка, ймовірно, була політичним або релігійним лідером. Про це повідомляє BBC.

Фахівці змогли відтворити обличчя Леді Као, проаналізувавши структуру черепа і останків.

Обличчя Леді Као було відновлено за допомогою фахівців компанії Faro, які відсканували череп мумії і провели судово-медичну реконструкцію обличчя, надаючи йому точність аж до міліметра.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Обличчя було відскановано за допомогою лазерного 3D-сканера, завдяки чому були створені хмара точок або полігональна сітка, з якої можна сформувати конструкцію, яка стане основою скульптури.

Як заявив міністр культури Перу, жінка мала овальне обличчя з високими вилицями.

"Ми маємо честь пред'явити це дивне поєднання майбутнього і минулого: технології дозволили нам побачити обличчя політичного і релігійного лідера з культури минулого", - заявив він.

Як підкреслили представники Міністерства культури Перу, дослідникам знадобилося на це 10 місяців.

Леді Као, яку ще називають Клеопатрою Латинської Америки, належала до доколумбової культури Моче і померла близько 1700 років тому. Її останки археологи знайшли ще в 2006 році в зруйнованій піраміді біля міста Трухільо, Перу.

Експертиза показала, що Леді Као померла, коли їй було 20 років, і, швидше за все, через ускладнення під час пологів або вагітності.

Ноги, ступні і обличчя жінки було покриті татуюваннями з магічними символами – зміями і павуками.

Леді Као була похована з короною та безліччю золотих і мідних прикрас. У саркофазі знайшли зброю, а саме: дві великі бойові палиці і 23 пристрої для метання списа.

З урахуванням такого багатого поховання, вона могла бути жрицею або навіть політичним правителем.

Нагадаємо, антропологи показали, як виглядав стародавній кроманьйонець.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 26 січня, у Музеї Брайтона (Великобританія) відкрили дивну виставку, присвячену обличчям стародавніх людей. Вони наче ожили і розповіли нам про минуле.

Також "Знай.uа" писав, в списку британських монархів одна з головних і культових особистостей Єлизавета I. Її вогненно-руде волосся, свіжий і молодий колір обличчя, характерне вбрання і об'ємні коміри роблять королеву завжди впізнаваною на картинах. Однак відтворене обличчя шокувало світову громадськість.