Абсолютно випадково археологам, які досліджували старовинний замок Крак-де-Шевальє, вдалося виявити кімнату. Про це повідомив портал Naked science, посилаючись на опублікований звіт сирійських вчених.

Керівник наукової групи Мохаммед Харірі стверджує, що відкриття було зроблено цілком випадково.

Відомо, що група місцевих археологів, незважаючи на останні події, частково розібрала кладку однієї зі стін, наводячи порядок у старовинній фортеці госпітальєрів, яка дивом уціліла в Сирії, і таким чином знайшла там неймовірну знахідку.

Одна з внутрішніх стін замку ушкодилася, і її частково розібрали, щоб привести в порядок відповідно із загальним архітектурним малюнком комплексу замка Крак-де-Шевальє.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

В таємній кімнаті була виявлена давня піч, аналогів якої збереглося дуже мало, і кілька ємностей.

Думки археологів про призначення цього приміщення розділилися. Одні переконані, що це ніщо інше, як пральня. Лицарям середньовіччя теж треба було прати своє спіднє і начищати обладунки.

А ось інша частина вчених стверджує, що приміщення використовувалося для приготування вина. Зараз археологи розповіли про те, чи вдалося знайти зразки цього напою.

Як би там не було, археологи продовжують спроби розгадати таємницю замурованої кімнати замка Крак-де-Шевальє.

По всій видимості, приміщення було замуровано мамлюками, які захопили в давнину фортецю. Правда, поки що абсолютно незрозуміло, з якою метою це було зроблено.

Відомо, що в давнину існувала традиція замуровувати кімнати, в яких відбувалися злочину або жахливі події.

Зазначимо, фортеця була зведена на вершині скелі висотою 650 метрів більше тисячі років тому. Довгий час вона була найважливішим оборонним рубежем християнського ордену госпітальєрів, поки вона не була завойована у 1271-му році завдяки зусиллям цілої армії Султана Сирії і Єгипту.

Фортеці відмінно збереглася до наших днів, у 2006-му році замок Крак-де-Шевальє потрапив в список Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО.

У 2013-му році ця фортеця була захоплена терористами з ІГІЛ, але вже через рік сирійська армія очистила його від бойовиків.

Нагадаємо, група археологів провела масштабні розкопки в центрі Любляни, столиці Словенії. Цікаві відкриття не змусили себе чекати.

Як повідомляв портал "Знай.uа", професор Університету Північної Кароліни Роберт Ланц розповів, що після смерті люди потрапляють в якийсь паралельний простір і отримують шанс воскреснути.

Також "Знай.uа" писав, на території сучасного Іраку десятки років тому група археологів під час розкопок міста Ашшур виявила загадкові глиняні таблички віком 2 700 років.