У мережі показали французькі антиалкогольні листівки. Їх надрукували в 1900 році, про це повідомляють у групі в Facebook "Хроніки Прекрасної Епохи".

На листівках показали шлях алкоголіка до злочину і смерті.

Надмірна любов до алкоголю засуджувалася у всі часи, і покарання для п'яниць були досить суворими, нерідко навіть жорстокими.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

У Франції п'яниць нерідко засуджували до тюремного ув'язнення, а в безнадійних випадках виганяли з країни, попередньо відрізавши вигнанцям вуха.

Імператор франків Карл Великий виховував алкоголіків наступним чином: перший раз піддавав провинився тілесному покаранню у закритому приміщенні, другий – публічна прочуханка, а в третій – страчував нещасного.

В Англії п'яних водили вулицями з ярмом на шиї, а в Голландії в якості покарання використовували чан з крижаною водою, куди кілька разів по­гружали винуватця.

На початку 19 століття французи споживали більше 20 літрів чистого спирту на людину в рік. На один мільйон населення від гострого алкогольного отруєння у Франції гинуло 11 осіб на рік.

У 1870 році в Англії почали створювати спеціальні установи для лікування алкоголіків.

У Франції лікуванням алкоголізму займалися в психіатричних клініках для душевнохворих.

в середині ХІХ століття приблизно третя частину людей, яка надходила в психіатричні лікарні були алкоголіки.

Також алкоголізм намагалися лікувати рослинами і травами, які викликали блювоту. Таким чином, після випитого людину буквально вивертало на виворіт.

Повні або часткові заборони на спиртне в різні часи діяли і продовжують діяти в багатьох державах. Їх порушення карається великими штрафами і суворими покараннями.

Однак перемогти зеленого змія до дотепер не вдалося ні в одній країні, навіть озброївшись всіма сучасними технологіями.

Нагадаємо, у мережі показали старовинні ретро-листівки з французького курортного міста Віші. Курорт був відомий своїми мінеральними джерелами, багатими залізом. Вони витікали з підніжжя вулканічного Овернського гірського хребта.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники зробили незвичайну знахідку в австрійському середньовічному замку під назвою Ленгберг, який знаходиться у Східному Тиролі.

Також "Знай.uа" писав, опублікували дивовижний старовинний посібник, як битися з жінками. Який випустив в 1467 році німецький майстер фехтування Ганс Тальхоффер. Ця інструкція з судових поєдинків.