Німецькі палеонтологи виявили всередині стародавньої черепашачою кістки злоякісну пухлину.

Знайдені останки належать до тріасового періоду, який почався близько 250 мільйонів років тому і закінчився 190 мільйонів років тому, пише The Sun.

За словами вчених, це один з ранніх випадків виявлення раку у древніх істот.

Скелет стародавньої стеблової черепахи

Давню пухлину палеонтологи знайшли в скам'янілих останках стеблової черепахи, що жила в епоху динозаврів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Подробиці незвичайної знахідки, яка була виявлена за допомогою комп'ютерної томографії, опублікували тільки на цьому тижні в наукових журналах.

Доктор Патрік Асбах (Patrick Asbach), рентгенолог медичного університету Шаріте в Берліні і співавтор дослідження, заявив, що рак "в точності схожий на остеосаркому, яка зустрічається у людей".

"Цікаво, що нині відомі нам хвороби виникали і у вимерлих тварин, і що ми, як люди, не єдині, хто зіткнувся з цим захворюванням", — додає дослідник.

Раніше, першим виявленим випадком раку у людини вважалася остеосаркома, знайдена в останках одного з перших предків людини в Південній Африці, який жив 1,7 мільйонів років назаж.

Виявлена тварина з пухлиною

Палеонтолог з Берлінського музею природознавства Яра Хариди (Yara Haridy) назвала відкриття хвороби "незвичайниим випадком".

[quote author=""]"Більшість ракових захворювань виникають у м'яких тканинах, і хоча іноді ми можемо бачити ознаки патології м'яких тканин

Нагадаємо, науковець з Австралії здійснив унікальне відкриття. Так дослідник Ілля Бобровський зміг ідентифікувати останки, знайдені 75 років тому серед скель Білого моря в Росії. Вони належать дикинсонии.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, за кілька десятиліть розкопок в грязьовому вулкані Синя Балка на Таманському півострові палеонтологам вдалося виявити кісткові залишки не менше 120 великих тварин, таких як слони і стародавні носороги — эласмотерии.

Також портал "Знай.uа" писав, у всьому світі під час сильних штормів океанські глибини підносять дивовижні сюрпризи. Вони викидають на берег дивних монстрів, які здаються прибульцями з інших світів.