Світ повний дивних і загадкових артефактів. Деякі із знайдених стародавніх предметів і зовсім не піддаються логічному поясненню.

Ми розповімо про 5 неймовірних археологічних знахідок над, якими дослідники всього світу ламають голови.

Сфери з Клерксдорпу

Ці дивні предмети знаходили на родовищі пірофіліти: оброблені вручну, перфоровані сфери з металу датовані археологами 2 мільярдами років.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Їх походження невідоме, всі вони близько дюйма в діаметрі, а на деяких з них викарбувані три паралельні канавки по лінії екватора.

Майкл Кремо і інші відомі дослідники доісторичної культури, після ретельного аналізу знайдених сфер і вивчення сукупності всіх відомих фактів, прийшли до висновку, що вони є найбільш яскравим свідченням розумного життя, яке існувало на нашій планеті задовго до моменту, визначеного сучасною історичною наукою.

Венеціанський вампір

Вся Європа боролася з вампірами схваленими зверху методами — кілок у груди. І тільки хлопці з Венеції проявили чудеса кмітливості: вони нейтралізували кровососів, заливаючи їм щелепи цемент. Жарти жартами, але деякі із знайдених археологами черепів і справді мали неприродно подовжені зуби, які кінчиками вросли в камінь.

Люди-ящірки

На початку 1919 році світ дізнався про феномен, який отримав назву культура Убайд, вплив якої простежується на всьому Близькому Сході, у Закавказзі і Середньої Азії.

5000 років до нашої ери — ось, скільки існують ці, по-справжньому дивні і страшні зображення людей-ящірок. Вчені не знайшли жодних доказів того, що подібні племена і справді існували на нашій планеті — але пояснити надмірно деталізовані фігурки ящеролюдей вони теж не можуть.

Всі статуї зображували досить дивних людей - з надзвичайно широкими плечима, які мали якісь горбкуваті прикраси, які робили плечі ще ширше, з дуже вузьким тазом і довгими руками і ногами. Обличчя фігурок і зовсім були нелюдськими: найбільше вони нагадували морди ящірок - очі, посаджені по обидві сторони голови, а не на "обличчі", сильно витягнуті і позбавлені рослинності голови, широкі роти, які більше нагадують пащу.

Карта Пірі-Рейсу

Мапу датують початком XIV-го століття. Тут, з високою точністю, зображені місця, куди ще ніяк не могли дістатися мореплавці в ту пору. Південна і Північна Америки, Африка і навіть Арктика — що характерно, вкрита густим лісом. Авторство карти приписують відомому мандрівникові Пірі Рейсу, чия історична достовірність не піддається сумніву.

Антикітерський механізм

Це механічний пристрій було піднято з дна моря. Вчені датували артефакт сотим роком до нашої ери. Експериментальним шляхом з'ясовано, що за допомогою механізму стародавні елліни вміли визначати рух всіх планет Сонячної Системи, включаючи ті, які сучасна наука відкрила тільки в XX столітті.

Нагадаємо, унікальні твори мистецтва, міста, руїни, інтригуючі рідкісні гробниці і дивні скелети, знайдені археологами – все це дозволило дізнатися про стародавню грецьку цивілізацію цікаві подробиці.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці артефакти доводять, що професія археолога і справді сповнена загадок і дивовижних, часом зовсім вже незрозумілих знахідок.

Також "Знай.uа" писав, археологи натрапили на залишки давно втраченої доісторичної культури.