Однією з найбільш яскравих, цікавих і неоднозначних особистостей серед вчених-фізиків є Нікола Тесла. Незвичайний винахідник міг зумовити технічний ривок цивілізації на сотні років вперед, але всі його найбільш претензійні розробки були втрачені.

Існує теорія, що світова еліта умисно перешкоджає прогресу і не дає розвиватися революційним технологіям, які могли б стати світовим феноменом, але й стали б небезпекою усталеному бізнесу еліт. У зв'язку з цим часто пригадують праці геніального інженера Ніколи Тесли.

Ось такі фантазії, якими їх вважають, могли належати Теслі.

Осцилятор Тесли

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пристрій міг відтворювати землетрус. У 1898 році Тесла заявляв, що йому вдалося створити маленький коливальний пристрій, який ледь не зруйнував весь дім і все, що було поруч з ним.

Усвідомивши руйнівну силу свого пристрою, Тесла молотком розбив осцилятор і просив своїх працівників нічого не розповідати про причини цього землетрусу, якщо хто-небудь буде цим цікавитися.

Всім безкоштовна електроенергія

Ці зміни були загрозою для існування енергетичного бізнесу. Уявляєте, яким був би світ, коли б не було потреби суспільства у вугіллі і нафті? Хіба змогли б в такому випадку "сильні світу цього" все контролювати?

Тесла створив проект, який фінансувався компанією JP Morgan, і в 1901-1902 роках побудував Ворденкліфську вежу — величезну станцію без проводів передавальну хвилі в Нью-Йорку.

Тесла мріяв передавати безкоштовну електрику і забезпечувати світ радіозв'язком безкоштовно. За допомогою вежі передавати повідомлення, телефонію та факсимільні зображення аж за океан і на судна, що знаходилися у відкритих морях. Таким чином, він повідомляв, що володіє технологіями, які виникли в нашому житті десятки років потому.

Стверджують, що в разі успішної реалізації проекту будь-який бажаючий отримати електроенергію міг би дуже легко це зробити. Досить було б тільки увіткнути в землю якір.

Фінансування проекту компанією JP Morgan було зупинено і в 1906р. проект був кинутий і ніколи не реалізований.

Літаюча тарілка

У 1911 році винахідник розповів газеті "The New York Herald" про свій новий винахід – "антигравітаційний літальний апарат":

"Мій літальний апарат буде без крил, без пропелера. Помітивши його на поверхні землі, ніхто не зрозуміє, що цей апарат може літати. Його швидкість буде набагато перевищувати швидкість будь-яких інших літальних апаратів, не звертаючи уваги на "діри в повітрі" і умов погоди. У нього буде можливість тривало перебувати в повітрі цілком нерухомо, навіть у випадку сильних вітрів. Весь секрет у бездоганній дії механіки".

Це винахід зазнав тієї ж долі, що й система безоплатної передачі електрики.

Надшвидкі Дирижаблі

За задумом, дирижабль на електричній тязі міг би всього за три години перевезти пасажирів з Нью-Йорка в Лондон, рухаючись на рівні 13 км над земною поверхнею.

Ще він вважав, що дирижаблям не доведеться робити зупинки на дозаправку, так як вони будуть видобувати енергію безпосередньо з атмосфери. Безпілотний дирижабль можна використовувати і для пасажирів.

Цей його винахід так і не кредитували.

Промінь смерті

У 1930-ті роки Тесла був придуманий "промінь смерті" і він назвав його Tele Force. Установка могла виробляти інтенсивний енергетичний потік і фокусувати його в певну точку.

"Ця технологія може бути нами використана для знищення всього, щоб хотілося знищити. Наприклад, можна знищувати літальні бойові апарати противника і цілі армії ворога", - писав винахідник.

Світ, на щастя, так і не побачив смертельний промінь. Не виключено, що Тесла власноруч знищив всі ескізи і документи з цього питання, коли зрозумів, що така зброя дозволить деяким державам дуже легко знищувати інші держави.

Нагадаємо, професор Вюрцбурзького університету Вільгельм Конрад Рентген випадково відкрив рентгенівське випромінювання.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці імена великих людей, увічнені в речах.

Також "Знай.uа" писав, про винаходи, які сьогодні використовуються в повсякденному житті мільйонами людей, але були винайдені у воєнні роки.