Океан таїть у собі чимало вкрай дивних створінь, та зазвичай вони живуть на великій глибині, де величезний тиск і екстремальні умови створюють справжніх монстрів.

Світовий океан дивне і часом небезпечне місце, яке вчені ще тільки починають вивчати. Особливе місце у глибинній екосистемі займають хижаки: деякі істоти виглядають так, ніби прилетіли з іншої планети.

Хробак Боббіта

Біологи жартома прозвали Юніс aphroditois "Тиранозавром серед черв'яків".

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Черв'як був вперше описаний як Nereis aphroditois російським вченим Палласом (Pallas, 1788 р.) Він мешкає в багатьох тропічних морях Індо-Пацифики, від Східної Африки до Індонезії і Філіппін. Довжина хробака, згідно підтвердженим повідомленнями, може досягати 2-3 метрів. Акули порівняно з такими мисливцями виглядають нешкідливими рибами.

Remote file

Рак-богомол

Це дивна істота, яка бачить в 4 рази більше кольорів, ніж людина. Крім того, клешні сильні настільки, що їх удар порівняємо з попаданням кулі 22 калібру. У воді удар раку-богомола настільки сильний і різкий, що на його місці виникає кавітаційна бульбашка: наповнена розпеченим пором порожня область.

Грибневики

Гребневики - найбільші серед тварин, які пересуваються за допомогою війок: їх розміри коливаються від декількох міліметрів до півтора метрів. Майже всі гребневики — хижаки.

Незважаючи на м'яке тіло, найбільш давні гребневики збереглися в палеонтологічній літопису; найдавніші відбитки належать до раннього кембрію (близько 525 мільйонів років тому).

Мурена

Дуже сильний і небезпечний морський мешканець, зустріч з яким закінчується трагедією.

Дуже показовий випадок нападу мурени стався у 1948 р. коли на професора Гавайського університету накинулася мурена, яку він потурбував багром, т. к. подумав, що це мертва риба. Він ледь не позбувся руки, а мурену змогли "зняти" з ліктя тільки за допомогою прибулих на допомогу людей.

Морський чорт

В довжину досягає до 2-х метрів і буває більше 50 кг вагою. Живе морський чорт на глибині до 2-х кілометрів, деякі особини живуть у мілких водоймах тропіків.

Нагадаємо, в провінції Неукен, що знаходиться в аргентинській Патагонії дослідники натрапили на новий вид динозавра з величезними шипами на шиї.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в одному з паризьких музеїв відкрили неймовірну виставку з медузами. 45 видів морських мешканців зібралися під одним дахом.

Також "Знай.uа" писав, у Середні століття моряки і рибалки Західної Європи, особливо в Ісландії і в скандинавських країнах, розповідали про величезне морське чудовисько, що живе в глибинах океану.