Сучасним жінкам складно зрозуміти, як можна носити спідниці і сукні на кожен день, не зриваючись на джинси і футболки, які мілленіали протилежної статі спокійно носять по черзі. Ще півстоліття тому жінка в брюках могла викликати справжній скандал.

У середньовічній Європі винахід штанів для жінок, як предмета гардероба, приписують королеві Франції Катерині Медичі, яка, щоб зберегти пристойності при верховій їзді, стала одягати під сукню маленькі панталончики.

Пізніше панталончики перетворилася в панталони, які в свою чергу перетворилася в шаровари.

Популярні новини зараз
Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Однак, мода на жіночі штани в Європі та США почала зароджуватися на рубежі ХІХ-ХХ ст., до того вони вважалися виключно чоловічим одягом.

У повітрі витали ідеї фемінізму, суфражистки домагалися для жінок виборчого права і одна з них, письменниця Амелія Блумер, вперше стала закликати суспільство докорінно переглянути свою точку зору на загальноприйняті норми жіночої поведінки і манеру одягатися.

У періоди Першої та Другої Світових воєн у жінок не було вибору — з камуфляжної тканини спідниці просто не шили.

Шанель зробила штани елементом розкоші жінок. Спочатку вона просто вирішила надіти чоловічий костюм для катання на коні.

На французькому курорті Довіль Шанель одягла штани замість жіночого костюма для плавання, тенденцію швидко підхопили шанувальниці її лаконічного стилю.

Дівчатам же дозволяли їх одягати тільки під час господарських або промислових робіт для більшого комфорту. З'явитися в суто чоловічому вбранні на офіційних заходах могли тільки найбільші відчайдухи.

Спочатку поверх штанів носили широкі спідниці до щиколотки або до колін.

Але з появою велосипедів від них відмовилися. Мода на такий одяг почала набирати нових обертів.

На початку XX століття жінки-льотчиці також почали одягати штани.

Актриси Марлен Дітріх і Кетрін Хепберн часто фотографувалися в брюках і тим самим допомагали робити їх ще популярнішим серед жінок.

Нагадаємо, у мережі показали рідкісні кадри вуличної моди Києва на початку XX-го століття. Трендом тих років були хороші головні убори, стильні сукні, приталені пальта, вишукані парасольки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", перший ліфчик був створений господинею корсетної майстерні Ермінь Кадоль в 1889 році. В рамках Всесвітньої виставки, що проходила в Парижі, мадам Кадоль виставила виріб під назвою "Добробут".

Також "Знай.uа" писав, дослідники зробили незвичайну знахідку в австрійському середньовічному замку під назвою Ленгберг, який знаходиться в Східному Тиролі.