З 18 по 20 лютого в Україні проходять дні пам'яті, коли всі вшановують пам'ять загиблих у бою за нашу державу. Це вже п'ята річниця зі дня Революції Гідності. У цьому страшному поєдинку загинули троє львів'ян. Про одного з них ми сьогодні і розповімо.

Володимир Жеребний... Це ім'я у львів'ян асоціюється з мужністю, справедливістю. Він настільки не міг терпіти несправедливість, що прийняв рішення боротися за свою державу до останньої краплі крові. Тоді, на Інститутській, він показав свою мужність і довів, що в нашій країні є справжні патріоти. З дерев'яним щитом і палицею він відбивався від "беркутовців", доводячи, що бути українцем - це гідність. Від туди все почалося, там все і закінчилося. Саме на Інститутській обірвалося життя Володимира.

Чоловікові було всього 28 років, коли він прийняв таке усвідомлене і мужнє рішення - захищати країну і відстоювати нашу честь! Батько Володимира, Микола Жеребний, через п'ять років після страшної втрати розповідає, що його син дуже часто працював зі студентами. Тому коли їх почали бити в центрі столиці, Володимир негайно вирушив туди. Зі слів Миколи, син розповідав йому про людей з якими познайомився і про єдність, яка панувала в той момент з боку українців.

Микола Жеребний поділився переживаннями про те, що вбивця його сина все ще не покараний: "Я б хотів подивитися в очі тому, хто це зробив і запитати: "За що?!"

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Тим не менш, відзначає батько героя, він хоче дожити до тих часів, коли в Україні запанує справедливість і спокій. Щоб чоловік зрозумів, що його син і багато інших героїв загинули не марно.

Микола відзначає, що як батько він вже нічим синові допомогти не зможе. Єдине, що залишається, це вшановувати пам'ять і зберігати його у своєму серці.

Ми разом з Україною вшановуємо пам'ять усіх загиблих. Герої не вмирають! Вони назавжди залишаються з нами і захищають, тільки вже з небес!

Нагадаємо, громадянам України у центрі столиці, на Хрещатику, показали залізний щит. Це революція?

Як раніше повідомляв Знай.uа суд заарештував колишнього президента Вірменії.

Знай.uа писав, що в українському футболі відбудеться революція.