20 лютого 1940 року вперше на екрані з'явився неймовірний мультсеріал, який підкорив не одне покоління дітей, про взаємини кота Тома і мишеняти Джеррі.

Том – темно-синій антропоморфний кіт вперше з'являється під ім'ям Джаспер.

Багато хто вважає, що Джаспер – це прізвище Тома, однак, це не так.

Джеррі (повне ім'я Джеральд Маус) коричневе антропоморфне мишеня – спочатку був відомий як Миша або Джинкс.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Творцями легенди стали мультиплікатори Вільям Ханна і Джозеф Барбера, які пізніше створили студію Ханна-Барбера.

Серії мультсеріалу створені Ханною-Барберой періоду 1940-1958 років визнані найбільш видатними. Саме вони заробили цілих 7 нагород кінопремії Оскар.

Мультсеріал створювався голлівудською студією MGM з 1940 року до закриття мультиплікаційної студії в 1958 році.

MGM в 1961 році продала права на виробництво мультфільму празькій студії Рембранд Філмс, на чолі якої стояв Джин Дейч, де вийшло всього 13 серій, які визнані найгіршими за всю історію Тома і Джері.

На щастя, в 1963 році мультфільм повернувся в Голлівуд, в студію Чака Джонса "Сіб-Тауер 12 Продакшнс". У цій студії кіт і миша прожили до 1967 року.

Пізніше Том і Джеррі знову з'явилися в мультсеріалі, створеному Ханною-Барберой (1975-1977; 1990-1993) і Фильмейшен Студіос (1980-1982).

Цікаво, що Вільям Ханна озвучував всі крики нещасного кота в перших 114 серіях, але робив це анонімно.

На додаток до 211 випусків "Тома і Джеррі" Ханна з Барберой зняли 39-серійний мультфільм про молоді роки кота і миші.

Сюжет більшості серій оповідає про безуспішні спроби Тома піймати мишеня, а також на ушкодження і руйнування, які з цього випливають. Оскільки в деяких серіях персонажі досить мирно уживаються між собою, неясно, за що він постійно переслідує Джері.

Спочатку не налаштований на те, щоб з'їсти Джеррі, однак він постійно змагається або веде з ним своєрідні поєдинки. Іноді вони забувають про свою ворожнечу і ведуть себе, як найкращі друзі.

Досить запальний і в той же час ранимий, Том намагається слухатися свою господиню, проте живе одночасно за правилами домашнього і вуличного кота.

Джеррі веде незалежний спосіб життя, в проміжках між сутичками з Томом поповнює свої продовольчі запаси, використовуючи холодильник на кухні, або відпочиває.

Нагадаємо, як винахідник Рейно змінив світ і подарував дітям живу казку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", історія кінематографа почалася 124 роки тому - 13 лютого 1895 року.

Також "Знай.uа" писав, в Японії знайшли загублений рідкісний мультфільм Волта Діснея "Neck'-Neck" з персонажем, який привів до створення Міккі Мауса.