Ці дами ніколи не мріяли про заміжжя, дітей і тихе розмірене життя. Їх стихія була терор, крадіжки та розбій. Борючись з фатальними красунями-разбійницями загинув не один десяток кращих співробітників Скотланд-Ярду. Бандитки не поступалися в жорсткості і професіоналізмі представникам з чоловічих угруповань.

Все почалося в 1837 році в Лондоні. Тоді народилася нова банда, відома як "40 слонів".

Назва жіночого угруповання пов'язують з основною діяльністю — довгий час виносили з магазинів одягу сукні, які одягали одну на іншу.

Інша версія свідчить, що назва пов'язана з місцезнаходженням бази "слоних", розташованої біля таверни "Слон і замок" в самому серці Лондона.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як і у будь-якої банди у "слоних" був ватажок — "королева слонів". Одне її слово і доля обраної жертви була вирішена, відбувалися найзухваліші нальоти.

Всі діяли за сигналом, лише потім вривалися в універмаги, де били вітрини, витягали все найцінніше, а потім тут же розчинялися в натовпі. Але якщо копи прибували на місце раніше, взяти "слоних" було неможливо, вони билися до смерті.

Кравці Вікторіанської епохи створювали прекрасні й ніжні жіночі образи, але самі того не припускаючи вони стали співучасниками безлічі злочинів. Адже пишні вбрання були ідеальним “схроном” для вкрадених з вітрин коштовностей та інших цінних товарів.

Звісно, в той час дам ніхто не мав право оглядати на виході з крамниці. Продавцям залишалося сподіватися лише на порядність дівчат, чим нечесні на руку дами і користувалися.

Крім тихих пограбувань бандитки іноді здійснювали великі нальоти. В таких випадках замість невеликих крамниць, здобиччю ставали більш великі універмаги.

"Назвати дівчат боязкими було складно, вони взагалі нікого не боялися. Всі вони мали відмінну фізичну підготовку і могли битися на рівних з чоловіками. У своїй кмітливості вони на голову перевершували чоловіків, крім того вони були хитрими і дуже зухвалими" — написав на сторінках своєї праці історик Брайан Макдональд.

Вже до початку 20 століття про "слоних" знали майже всі жителі Лондона. Гроші лилися до них рікою, злодійки обзавелися потужними авто і тепер легко могли піти від будь-якої погоні. Не скупилися дами і на шикарні квартири, в яких влаштовували гучні вечірки. В пабах дівчата прогулювали цілі багатства.

Останньою відомою “королевою слоних” була Аліса Діамант. Відома в кримінальних колах, як “Алмазна Енні”. Прізвисько вона заслужила тим, що на пальці обох рук були в діамантових перснях, які ще використовувалися як кастет.

Навіть після того як Алісу затримали, вона успішно управляла бандою сидячи за гратами.

До того часу банда вже займалася не тільки нальотами і дрібними злочинами, а вийшла на новий рівень – викрадення людей, часто шантажували великих магнатів і навіть чиновників. Оскільки серед учасниць банди були і справжні красуні, вони влаштовувалися в будинки заможних городян, спокушали господаря і виносили все найцінніше.

Проте, ближче до середини XX століття відсутність лідера стало причиною початку кінця банди. Справи йшли все гірше, награбоване стало збувати складніше. Скотланд-Ярд вже неодноразово проводив внутрішні реформи і став однією із найбільш ефективних структур у світі. Незабаром легендарна банда залишилася лише в пам'яті у власників торгових точок і універмагів Лондона.

Нагадаємо, як королева гангстерів Вірджинія Хілл згубила найвпливовішого мафіозі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", це цікаві архівні знімки непересічних жінок, які були дружинами або коханками бандитів і нерідко самі скоювали злочини.

Також "Знай.uа" писав, як Аль Капоне перевернув весь злочинний світ.