Недалеко від італійського міста Пьяцца Армеріна група дослідників натрапила на таємничу могилу 11 століття. Як повідомляють археологи, в ній лежав скелет людини, яка була жорстоко убита і похована вниз обличчям.

Також вчені відзначили, що скелет був абсолютно голим, на останках не вдалося виявити ніяких слідів одягу. Також при ньому не було особистих речей. Чоловік лежав без труни потилицею вгору. Так що ким був цей нещасний дізнатися не вийде.

Як зазначили археологи, таким способом зазвичай ховали тих людей, яких забобонні жителі вважали вампірами — щоб вони не повернулися з мертвих.

Встановлено, що на момент смерті чоловікові було від 30 до 40 років. Він жив в XI столітті і став жертвою вбивства. Хтось завдав йому кілька поранень гострим довгим клинком в грудну клітку. Також встановлено, що ноги жертви були пов'язані.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Використовуючи комп'ютерну томографію і тривимірні реконструкції, дослідники встановили, що чоловік не поліг у битві або бійці.

Археологи говорять, що подібний спосіб розправи характерний для Сицилії того часу. Але ось поховання — ні.

"Це перший і добре документований випадок подібного поховання на Сицилії, який є воістину дивним, — говорить археолог Роберто Миккіче з Університету Палермо. — Це поховання не відповідає жодним релігійним традиціям за орієнтацією тіла в могилі".

Мета вбивці полягала в тому, щоб напасти на жертву дуже ефективним і швидким способом".

Також за словами археологів, нападник, ймовірно, був добре знайомий з анатомією людини. Удари нанесені точно в легені і серце.

Зазначимо, що нещодавно група вчених з декількох країн також знайшла в італійському місті Умбрія могилу дитини, виконану в традиціях обряду "поховання вампірів". Розкопки пройшли на дитячому кладовищі V століття в комуні Луньяно-ін-Теверин.

Нагадаємо, група польських археологів спільно з антропологами змогла розкрити загадку страшної загибелі людини, спалений череп і кістки були знайдені ще 50 років тому при розкопках в районі річки Нарев (Польща).

Як повідомляв портал "Знай.uа", у річці Темза британські археологи виловили скелет людини, вік якої, імовірно, склав 500 років. Пізніше з'ясувалося, що це останки чоловіка. Але унікальність його полягала в тому, що стародавній англієць був у високих ботфордах.

Також "Знай.uа" писав, групі археологів з Німеччини за допомогою судових медичних експертів вдалося встановити причину смерті принца Хельмсдорфа. За повідомленням вчених, при повторному вивченні останків виявилося, що принц був жорстоко убитий в політичних цілях.