Спелеологи в секретному відділі піраміди фараона Сенусерта II виявили прозорий саркофаг з мумією інопланетної істоти — черговий унікальний артефакт, який викликав немало суперечок в колах дослідників і звичайних людей.

Думка про те, що прозорий саркофаг виконаний з кришталю, виявилася помилковою, точно визначити склад високоміцного і прозорого матеріалу вченим так і не вдалося.

Першим про знахідку повідомив Віктор Любек, колишній професор археології Університету Пенсільванії.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Мумія була знайдена в окремому, секретному відділі піраміди, і поховали її з усіма почестями. Написи в кімнаті, кажуть, що це був Osirunet, радник фараона, чиє ім'я означає "зірка" або "прийти з зірками".

Вік мумії за приблизними оцінками склав понад 10 000 років, зріст істоти, тіло якої зберігалося в саркофазі, за життя становив близько 120 сантиметрів.

Навколо тіла були знайдені дивні об'єкти, походження і призначення яких археологи досі не в змозі визначити.

З людиною у загадкової істоти виявилося небагато спільних рис, його головною відмінною рисою були величезні прозорі крила, подібні тим, які можна бачити у комах.

Незважаючи на солідний вік, прекрасно збереглася мумія, вченим навіть вдалося провести аналіз фрагментів шкіри – вона виявилася неприродного зеленого кольору. Незважаючи на такі колосальні розбіжності у зовнішності з людиною, деякі схожі елементи все ж існують.

Кисті рук і ноги, наявність на обличчі губ і носа, навіть вуха невідомої істоти дуже схожі на людські. Головною особливістю будови обличчя мумії виявився непропорційний розмір очниць, вони в середньому в три рази більше, ніж у звичайної людини.

Втім, деякі фахівці вважають мумію підробкою.

Зазначимо, Сенусерт II - четвертий фараон XII-ї Династії епохи Середнього Царства, що правив 1845/44 - 1837рр. до н. е. Згідно Туринському папірусу, відрізнявся тривалістю свого правління - 19 років. Однак пам'ятки, що збереглися від часу його панування, свідчать лише про 8-9 років.

Нагадаємо, наукові співробітники зі Стенфорда розгадали загадку Атакамского гуманоїда. Для цього фахівцям знадобилося провести детальний аналіз останків, прийнятих уфологами за прибульця.

Як повідомляв портал "Знай.uа", згідно з даними експертів, знайдені на території Мексики артефакти Майя є предметами, зробленими інопланетянами. Остання знахідка, як запевняють прихильники паранормального, 100% була створена позаземними цивілізаціями.

Також "Знай.uа" писав, відомий в Італії уфолог Мауріціо Каваллі розповів свою історію, як одного разу його викрали жителі чужої планети і навіть показав як докази фотографію зі своїми викрадачами.