Неймовірно величезна кількість місць, де ви можете зіткнуться з питаннями, відповіді на які вам не може дати XXI століття, знаходяться в Перу. Різноманітність незвичайних археологічних артефактів вражає.

Так неподалік від міста Іка зібрана значна колекція незвичайних каменів. Варто відзначити, що перші згадки про знахідки в цьому районі Перу чорних каменів із зображеннями дивних тварин відносяться до XVI століття.

"Кам'яна бібліотека Іки"- це величезна кількість каменів (близько 50 тисяч), покритих малюнками.

Вони є річковими валунами з андезиту, розміри і вага яких істотно відрізняються.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Андезит – дуже міцна магматична порода вулканічного походження.

Одні важать не більше 20 грамів і в довжину – всього у кілька сантиметрів. Вага інших досягає півтонни, а розміри – до одного метра.

Цікаво, що в сучасних умовах відтворити використану техніку можна тільки на фрезерному верстаті або методом лазерного гравірування.

Вченим вдалося встановити більш-менш точний вік своїх знахідок. Виявилося, що каменям Іки вже не менше 50000 років. Хоча деякі дослідники впевнені, що зображені малюнки на каменях демонструють те, як виглядала наша планета 17 мільйонів років тому.

Отримані висновки були однозначні: поверхня андезиту, в тому числі і борозни малюнків, покриті тонким природним шаром патини, що виникають в результаті тривалих процесів окислення, що є незаперечним свідченням їх давнини.

На каменях зображені сцени з життя індіанців, які населяли раніше цю землю. Загадка полягає в самих зображеннях, на яких можна побачити те, що абсолютно не відповідає сучасному розумінню історії світу.

Найбільш часто зустрічаються картинки де є дракони-динозври.

При цьому деяких з них люди, намальовані також на каменях, приручають, а на деяких – полюють.

Також частим зображенням є образ літаючої тварини або птаха, яким вміло керує людина.

Також існують сюжети проведених операцій по зміні серця від молодої людини до літньої, Цікаво, що досить яскраво зображені всі стадії проведених операцій. Є картинки, на яких нанесені схеми будови людських органів і систем органів.

Третьою найбільш поширеною картинкою є образ стародавнього вченого-астронома, який розглядає в підзорну трубу космос.

Зустрічаються також і зображення зоряного неба, сузір'я і навіть географічні карти інших планет.

Багато вчених схильні думати, що ці камені є своєрідною бібліотекою, за допомогою якої стародавні люди намагалися передати накопичені знання своїм предкам.

Неупереджено мислячі експерти прийшли до висновку, що камені Іки – це одне з чудес XX століття, таємницю яких ще належить розгадати.

Нагадаємо, що приховує гігантський геогліф Канделябр Паракаса, над яким ламають голови вчені всього світу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", стародавня гробниця розкрила ще одну таємницю інків.

Також "Знай.uа" писав, що відомо про загадкову книгу мертвих, оповиту ореолом зловісної таємниці.