Т. Енамі (Enami Nobukuni) – передовий японський фотограф епохи Мейдзі. Він залишив велику спадщину чорно-білих фото і кольорових слайдів з 3D ефектом. У роботах зображувалося життя Японії на рубежі епох Мейдзі і Тайсьо.

Епоха Мейдзі відзначилася промисловими перетвореннями і припливом іноземців. Настає час залізниці, телеграфу і фотографії. Про це повідомляє Cameralabs.

Т. Енамі був єдиним фотографом свого часу, працював у всіх відомих тоді техніках.

Достовірно невідомо, що означає літера "Т" в імені Енамі. За однією версією, ієрогліф у слові "Нобукуні" може читатися як "Тоши". З іншого – Енамі став використовувати велику літеру імені старшого сина, плануючи передати йому свою справу, уникнувши тяганини з перейменуванням.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Майстер створював унікальні широкоформатні фотографії, зібрані у "Альбоми Йокогамі". А також зображення малого формату - стереоскопічні картки, слайди для проекційного ліхтаря, які розфарбовані вручну.

Фотографії користувалися популярністю у туристів і колекціонерів вже за життя автора.

Його фотографії кілька разів з'являлися на сторінках National Geographic, що є справжньою честю для будь-якого фотографа. Одне з стереозображень Енамі прикрасило обкладинку книги "Одіссея: мистецтво фотографії National Geographic", присвяченій 100-річчю організації.

Майко.

Дівчина з парасолькою.

Майко репетирує танець.

Майко підфарбовують губи.

Дві гейші в ліжку.

Зустріч біля воріт.

Виробництво шовку вручну.

Гейші під квітучою вишнею в дзинрикися.

Дві майко дивляться на качок.

Студійний портрет дівчини.

Гейші під гліцинією.

Катання на човнах по річці Эдогава в старому Токіо.

Човен і гора Фудзі.

Три хлопчики дивляться з обриву в парку в Йокогамі.

Збирачі чаю.

Бродячий торговець тютюновими трубками.

Синтоїстські священики танцюють.

Дівчата на коні.

Нагадаємо, як напій з Азії змінив життя європейців.

Як повідомляв портал "Знай.uа", історія появи охагуро ("чорні зуби") сягає своїм корінням досить глибоко - ще в давнину японці фарбували зуби соками різних трав.

Також "Знай.uа" писав, як японці породили страшну сторінку історії.