41-річна мешканка британського графства Кент на ім'я Рейчел Картер випадково знайшла в полі за допомогою металошукача золоту англосаксонську підвіску, яку високо оцінили експерти, і яку сама вона спочатку прийняла за шоколадну медаль.

Така знахідка порівнянна з виграшем в лотерею: Рейчел розповіла Daily Mail, що знайомі шукачі скарбів за 50 років свого захоплення так і не знаходять нічого подібного. Експерти довели, що це золота підвіска, якій близько 1500 років.

Картер регулярно займається пошуком артефактів за допомогою металошукача. Блискучий предмет жінка знайшла під шаром землі близько 10−15 см. Оскільки монетка виглядала як нова, Картер прийняла її за дитячий сувенір і не надала знахідку особливого значення.

"Моя мама завжди говорила мені: "одного разу ти знайдеш щось дійсно особливе". Все, що я коли-небудь хотіла знайти щось золоте і релігійне для неї - тому що вона була католичкою".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Зазначається, що найближчим часом золота підвіска буде виставлена в музеї. На табличці до майбутнього експонату буде вказано ім'я Рейчел Картер як ім'я людини, яка відшукала цей артефакт.

Жінка сподівається дізнатися, як цей кулон виявився на фермі біля Маршсайда, і більше дізнатися про історію цього району.

Як повідомив експерт, в той період монети, як правило, або переплавлялися для виготовлення ювелірних виробів, або час від часу перетворювалися в підвіски, як в даному випадку.

Також він додав, що ця ділянка узбережжя північного Кента, безумовно, є областю, де є безліч свідоцтв доісторичного, римського і англосаксонського поселення. Це важлива знахідка, і той, хто знайшов вчинив правильно, повідомивши про це співробітникові зв'язків з знахідками в Кенті.

Нагадаємо, неймовірна історія сталася з 37-річною Енн Клапп з англійського графства Дербишир. Жінці залишили у спадок схованку з древнім скарбом. Серед речей, які дісталися жінці, було старе бюро, зроблене на початку XX століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на території графства Південний Йоркшир у Великобританії археологи натрапили на скарб з монетами, які ставитися до унікального періоду в історії Римської імперії - Року чотирьох імператорів.

Також "Знай.uа" писав, дослідники з Італії оголосили про унікальну знахідку — посудину з мильного каменю, вщерть заповненого античними золотими монетами. Скарб виявили на території розібраного Театру Крессоні в Комо.