Американські палеонтологи виявили на крутому березі річки на Алясці викопну давню істоту, яка виявилася найбільш "північною" сумчастою, відомою науці на даний момент. Зазначимо, що тварину виявили в ході проекту, присвяченому стародавній фауни північної Аляски.

Інформація про відкриття опублікована на сайті Колорадського університету в Боулдері. Повідомляється, що крихітний викопний звір був схожий на опосума. Він отримав назву Unnuakomys hutchisoni (нічна миша).

Палеонтологи визначили, що ця тварина харчувалася комахами і жила на Землі 69 мільйонів років тому. Її ареал проживання – місцевість вище Полярного кола.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Як відзначають дослідники, сам звір є дуже маленьким, проте він був мужнім і вів боротьбу з холодом і темрявою. Unnuakomys hutchisoni мешкав на території, де 120 днів у році панувала темрява і холод. Істота, судячи з усього, пристосувалося до цих умов.

Unnuakomys hutchisoni, як повідомляється, важив приблизно 28 грамів і розмірами схожий на мишу, досягаючи в довжину від 6,5 до 9,5 сантиметри.

"Ця істота, ймовірно, була і добре пристосована до життя в повній темряві, тому що вони проводили в ній багато часу", - говорить співавтор роботи Джэлин Еберле.

Вона також додала, що це відкриття малює більш детальну картину флори і фауни, яка колись процвітала на півночі Аляски - регіоні, в якому в епоху динозаврів, що мешкали види, яких ніде на Землі більше не було.

Детально скласти зовнішній вигляд цих древніх мешканців Землі фахівцем вдалося через добре збережені зуби, так як інші частини скелета до нашого часу в нормальному стані зберегтися не змогли.

Зараз фахівці намагаються з'ясувати, що дозволило цим істотам успішно пережити в той момент складні кліматичні умови та інші катаклізми.

Нагадаємо, археологи, що проводили розкопки в Танзанії, виявили дивовижні останки раніше невідомого виду титанозавра. Як відзначають вчені, куприк стародавньої тварини у формі серця, функція якого палеонтологам не до кінця зрозуміла.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в австралійському Квінсленді палеонтологами була виявлена давня стежка з скам'янілих слідів, що належать динозаврам. По ній ходили три види стародавніх тварин: зауроподи, орнитоподи і тероподи.

Також "Знай.uа" писав, близько 240 000 000 років тому на території Німеччини у беспанцирного предка сучасної черепахи замість панцира розвинулося щось інше: різновид кісткової пухлини, яка вразила одну із задніх лап нещасної істоти.