Світ сповнений непояснених і загадкових подій. Одна з таких сталася у 1954 році в СРСР. У звичайній родині банальна сварка чоловіка з дружиною привела до несподіваних і руйнівних наслідків.

34-річна Надія Лебедіна часто знаходила вади в чоловікові, що і ставало причинами конфліктів. Того вечора спокійно вирішити питання не вдалося, Надія пішла спати з каменем на серці, вона й уявити не могла, що чоловіка більше не побачить…

Заснувши міцним сном, на ранок Надія не прокинулася. Не змогли її розбудити і до обіду. Стурбований чоловік викликав швидку допомогу. Медики лише розвели руками і вирішили, що конфлікт викликав у жінки психічний розлад.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Так Надія опинилася у Дніпропетровській психіатричній лікарні з діагнозом кататонічний ступор. Наступні 5 років жінка провела в міцному сні під наглядом лікарів. Ніщо не могло її розбудити.

Оскільки лікування результатів не давало, мати Лебедєвої вирішила забрати її додому під своє спостереження. Тим часом сім'я Надії рушилася, чоловік помер від серцевої недостатності, а донька потрапила в дитячий будинок. Бабуся не могла виховувати онуку.

З кожним роком сон ставав менш глибоким. Надія могла повертати голову, ворушити кінцівками і навіть приймати їжу, але все ще жила у сні.

Морфей відпустив жінку з полону лише в 1974 році, в той самий момент, коли смерть наздогнала її мати.

Старша сестра жінки почула, як хтось плаче, увійшла в кімнату і побачила, як Надія ридає над бездиханним тілом матері.

Надія не могла повірити, що проспала цілих 20 років. Їй було складно усвідомити, що дочка вже доросла дівчина, а чоловік помер 15 років тому. Пізніше жінка розповідала, що чула все, що відбувалося навколо, але нічого не могла зробити.

Все навколо виглядало інакше крім самої Надії, за весь час сну вона нітрохи не змінилася і виглядала на 34 роки.

Однак, через невеликий проміжок часу, організм догнав своє – жінка старіла не за днями, а за годинами. Через кілька місяців її складно було впізнати, на обличчі з'явилися вікові зморшки, волосся посивіло, лише тіло все ще залишалося молодим, але й це тривало недовго.

Жінці довелося заново вчитися ходити і освоювати інші звичні перші дії.

Після свого пробудження Надія прожила під наглядом ще один 20-річний проміжок і у віці 74 років померла.

В радянській медицині цей випадок було пояснити складно, тому замість діагнозу кататонічний ступор, їй поставили діагноз істеричний патологічний сон.

Цей своєрідний рекорд досі не побитий. Однак для самої Надії таке досягнення радості не принісло.

Нагадаємо, історію принца Португалії, від якої мороз по шкірі. Королеву підняли з могили, придворні цілували руки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Едвард Мордрейк народився з двома обличчями. Демонічний близнюк ніколи не спить і постійно нашіптує такі речі, які можна сказати тільки в пеклі.

Також "Знай.uа" писав, зловісну історію замку смерті Генрі Холмса.