Похмура таємниця огортає невеликий острів в Каліфорнійській затоці біля берегів Мексики. Його площа 1200 км. Аж до Нового часу ця земля вважалася дикими пустищами, не пристосованими для життя і лише деякі сміливці наважувалися прибувати сюди.

На жаль, багато з них загадковим чином пропадали без вісті, залишивши після себе лише страшні легенди.

Офіційно острів називається Тібурон, від іспанського Isla del Tiburón - Острів Акул. Ландшафт острова Тібурон легко можна сплутати з місячним, голий кам'янистий грунт з незначними чагарниками, де живуть отруйні змії і скорпіони. Прісна вода тут також майже відсутня, а через вузький канал води, що відокремлює острів від Мексики, плавають зграї акул, серед місцевих жителів він називається "Канал Пекла".

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Раніше острів був населений індійцями сері. Саме з їх племенем і пов'язують загадкові зникнення шукачів пригод. Їх описували як дикунів і приписували поїдання сирого м'яса, в тому числі людського.

Можливо, мізерність Тібурона і могла створити ситуацію, коли м'ясо подорожніх стало відмінною добавкою до раціону індіанців.

З початку 20 століття острів відвідувало все більше людей, які намагалися знайти золоті запаси. Подейкували дорогоцінних металів тут було неміряно і від авантюристів відбою не було. Але поверталися назад одиниці.

Мандрівник на ім'я Тім Гріндел висадився на Тібурон в 1903 році і відносно благополучно перетнув його, намагаючись знайти тут ознаки золотоносних жил.

У 1905 році він повернувся з групою чотирьох друзів і гідом, щоб відправиться в шлях, з якого троє його подорожніх ніколи не повернулися назад. На пошуки брата Тома пустився Едвард Грінделл, але пошуки були безуспішними, а потім Едвард дізнався, що його брата по всій видимості з'їли.

"Мисливці виявили на Тібуроні місце з останками кількох білих людей, очевидно американців. Від них були знайдені лише відтяті руки, а все інше з'їли дикуни. Поруч виявили зламані речі з багажу американців. Багато хто думає, що це все, що залишилося від Тома і його соратників, але я не втрачаю надію", - розповідав Едвард Грінделл журналістам.

Пізніше Грінделл особисто знайшов на Тібуроні згадане місце і там все ще були видні залишки великого багаття, оточеного двома колами для ритуальних танців.

На хрестовинах навколо багаття були прибиті вже сильно висушені сонцем людські руки.

"Дикуни прив'язували до хрестів жертв, після чого починали зрізати з них частини тіла під ритм барабанів, поки жертва не помре".

Далі Едвард з'ясував, що останки обладнання не належали експедиції його брата. Це були інші жертви, яких мабуть ніхто не шукав. Швидше за все групі шахтарів з Лос-Анджелеса, які безслідно зникли на Тібуроні в тому ж 1905 році.

Так, наприклад, у 1904 році два в'язня з Мексики втекли на Тібурон, після чого губернатор надіслав до індіанців гінця з проханням повернути втікачів живими або мертвими. У відповідь індіанці з усмішками принесли гінцеві відрубані руки втікачів. Що стало з тілами, історія замовчує.

Нагадаємо, мляві ландшафти озера Натрон на півночі Танзанії, на кордоні з Кенією, нагадують сюрреалістичні інопланетні пейзажі, їх не можна назвати колоритними. Температура води в озері може досягати 50°C, а значення pH лужності середовища 10.5.

Як повідомляв портал "Знай.uа", пустелі, займають третину всієї поверхні Землі, зберігають неймовірні таємниці, які археологи намагаються знайти і розгадати.

Також "Знай.uа" писав, як за одну ніч загинула велика частина населення, історія моторошної лімнологічної катастрофи на планеті.