Мало кому відомий той факт, що перша гумова лялька була створена в Німеччині. При чому за наказом Гітлера в рамках проекту "Боргхільд".

Про секретний проект "Боргхільд" дізнався письменник Дональд Грем, досліджуючи походження ляльки Барбі: він з'ясував, що американці Рут і Елліот Хендлер створили легендарну іграшку після відвідин Німеччини в 1956 році, де вони купили "дочку" Боргхільд Ліллі, яка продавалася в магазинах для дорослих і нічних клубах. Розповідь про це Грем включив у свій історичний збірник "Цирульник Муссоліні" (Mussolini’s Barber).

Як розповідають історики, фюрер патологічно боявся сифілісу і хотів, щоб його солдати уникли цієї та інших венеричних хвороб. А з лялькою Боргхільд вони могли розважитися без усякого ризику. Французькі куртизанки істотно підкосили лави німецької армії.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Мета проекту полягала в тому, щоб створити гумових жінок, яких солдати могли б використовувати замість куртизанок.

Відповідальним за проект був Генріх Гіммлер, начальник СС.

В документі, який імовірно виявив журналіст Норберт Ленз, Гіммлер написав:

"Найбільша небезпека в Парижі — це неконтрольоване поширення продажних жінок, які знаходять клієнтів у барах, на танцях і в інших місцях. Наш обов'язок — не допустити, щоб військові ризикували своїм здоров'ям заради коротких інтрижок".

Еротична лялька повинна була бути включена в число необхідних речей, які солдати брали з собою в похід. Спочатку лялька називалася "Польовий гігієнічний проект".

Згідно збереженим документам, це повинні були бути легкі "гальванопластичного ляльки". Планувалася возити їх по шляху прямування армії в спеціальних гігієнічних причепах.

Фюрер розумів, що солдати ніколи не віддадуть перевагу ляльці справжній жінці, якщо вона не буде володіти аналогічними якостями.

Нацистський психіатр Рудольф Чаргехеймер писав:

"Призначення цих ляльок в тому, щоб допомогти нашим солдатам. Їм треба воювати, а не полювати на іноземок і змішувати з чужими свою кров. Однак жоден чоловік не захоче ляльку замість живої жінки".

Розробникам висунули 3 головні вимоги:

Синтетична шкіра не повинна на дотик відрізнятися від справжньої.

Орган ляльки повинен давати максимально реалістичні відчуття.

Тіло повинно бути таким же рухливим, як людське.

Також були конкретні інструкції щодо зовнішності: пухкі губи; великі груди; блакитні очі, світле волосся; зріст у натуральну величину.

Адольф Гітлер особисто схвалив проект ляльки, після чого Гіммлер найняв для її розробки Франца Чакерта з Німецького музею гігієни. Раніше Чакерт створив "Жінку зі скла" — анатомічно правильний прозорий манекен, який у Німеччині 1930-х років став сенсацією.

Було спроектовано три ляльки, зріст яких варіювався в залежності від розміру грудей: 168, 176 та 182 сантиметри.

При розробці майстри використовували гіпсові зліпки, зроблені з тіл двох відомих спортсменок – Аннет Уолтер і Вільгельміни фон Бремен.

Однак отриманий результат не влаштував розробників, і в результаті було вибрано стилізоване зображення дівчини зі спортивною фігурою.

Волосся Боргхільд було коротким, щоб нагадати її користувачам, що це не ідеал жіночності, а бойова подруга — частину збройних сил.

Перша модель вийшла у вересні 1941 року в Берліні. Її відразу презентували Гіммлеру. Після ретельного тестування ляльки Генріх наказав зробити ще 50 примірників прямо на місці.

Але майстерня була дуже маленькою і не призначалася для виготовлення такої кількості екземплярів. Тому були розроблені плани створення фабрики для масового виробництва.

Проте в 1942 році проект був заморожений. Солдати не були в захваті від гумових жінок.

Гітлер і Гіммлер зайнялися більш нагальними військовими питаннями. У 1945 році в результаті вибухів в Дрездені були знищені практично всі докази існування проекту.

Нагадаємо, днями ЦРУ розсекретила таємні документи, які проливають світло на багато моментів особистого життя одіозного диктатора Адольфа Гітлера.

Як повідомляв портал "Знай.uа", головним планом Гітлера було створення чистокровних людей. Адольф Гітлер був одержимий проблемою створення надлюдини.

Також "Знай.uа" писав, зарубіжна преса раділа смерті Гітлера.