Мешканка грузинського села Агмамедло Махриза Набієва обробляла свою землю, коли натрапила на незвичайну і в той же час страшну знахідку – старовинну гробницю.

Правда жінка не відразу зрозуміла, що насправді знаходитися перед нею і викликала фахівців, які змогли б усе пояснити.

Як повідомляють в Національному центрі з охорони культурної спадщини Грузії, за попередньою інформацією фахівці вважають, що гробниця належить до типу колективних поховань, широко поширених в ранніх середніх століттях.

Певно, поховання збереглася ще з епохи раннього Середньовіччя (V-ХІ століття).

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Могильник побудований з великих каменів добре обробленого пісковику. Чотири плити, що стоять вертикально, дві накривають гробницю", - повідомляють в Національному центрі охорони культурної спадщини Грузії.

Всередині знайшли кістки чотирьох осіб, похованих за християнським звичаєм. Судячи зі скелету і кісток голови, археологи стверджують, що троє з них - дорослі, а один - підліток.

Довгий час поховання проникали ґрунтові води, тому кістки погано збереглися. Дістати і скласти їх неможливо.

Археологи очистили поховання, зробили фото і замалювали. Кам'яний саркофаг закрили, залишивши кістки всередині.

Крім того, як відомо, при подальшому огляді території археологи виявили неподалік ще один могильник з кістками, який повністю був зруйнований трактором при оранці.

Нагадаємо, неймовірна історія сталася з 37-річною Енн Клапп з англійського графства Дербишир. Жінці залишили у спадок схованку з древнім скарбом. Серед речей, які дісталися жінці, було старе бюро, зроблене на початку XX століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у річці Темза британські археологи виловили скелет людини, вік якої, імовірно, склав 500 років. Пізніше з'ясувалося, що це останки чоловіка. Але унікальність його полягала в тому, що стародавній англієць був у високих ботфордах.

Також "Знай.uа" писав, групі археологів з Німеччини за допомогою судових медичних експертів вдалося встановити причину смерті принца Хельмсдорфа. За повідомленням вчених, при повторному вивченні останків виявилося, що принц був жорстоко убитий в політичних цілях.