Коли в 1918 році закінчилася Перша світова війна – найбільш руйнівна, на той момент, в історії – люди були щасливі. Щасливі настільки, що їх колективна ейфорія в результаті позначилася і на мистецтві, і на моді того часу. Прийшла абсолютно нова епоха.

У львівській газеті міжвоєнного періоду проводили конкурс краси. На сторінках Gazeta poranna за 1926 рік публікували фото мешканок Львова та міст Львівщини, які брали участь у змаганнях.

Фотоконкурс отримав назву "Турнір краси", повідомляють "Фотографії старого Львова".

Не всі конкурсантки писали справжнє ім'я. Іноді вказували псевдоніми, імена або ініціали.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Сучасним людям, завжди цікаво дізнатися, які дівчата вважалися привабливими 100 років тому і як вони виглядали в той час.

Судячи зі старовинних знімків за майже 100 років еталони краси сильно змінилася.

У післяреволюційні 1910-ті-1920-ті роки люди в основному носили ту одежу, яку могли собі дозволити. Однак, як це часто бувало, навіть у важкі роки розрухи і безробіття жінки намагалися добре виглядати, пускаючи в хід різні хитрощі…

Довгі локони були не в моді. Коротке волосся, завитки, які трохи прикривають вуха, пейси – подібні зачіски вимагали маленькі головні убори. Капелюшки нагадували за видом горщик або відро і щільно напиналися на голову. Вони декорувалися квітами, стрічками.

Представляємо вам фото милих львівський учасниць Турніру краси":

Нагадаємо, у мережі показали рідкісні кадри вуличної моди Києва на початку XX-го століття. Трендом тих років були хороші головні убори, стильні сукні, приталені пальта, вишукані парасольки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", щоб дізнатися, як виглядали жінки 100 років тому досить поглянути на ці старовинні знімки юних красунь, зроблені в 1910-х роках.

Також "Знай.uа" писав, український інститут історії моди підготував добірку фотографій старовинного верхнього одягу з різних регіонів України кінця XIX – початку ХХ століття. Український верхній одяг був неперевершений, а найголовніше, що в ті часи носили верхні вбрання виключно з вовни.