В Угорщині, в місті Ваце, в 1994 році, під час реконструкції домініканської церкви, група археологів виявила прекрасно збережені труни, які перебували в підземних усипальницях. Два муміфіковані тіла належали 38-річній матері на ім'я Вероніка та її однорічному синові, Йохану. Третя мумія належала главі сім'ї Михайлу Орловіцу.

Сімейство Орловіц було частиною групи мумій XVIII століття.

Холод, сухе повітря в крипті, а також соснове масло дозволили тілам муміфікуватися і благополучно зберегтися до наших днів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Мумії були перевезені у Світовий медичний центр в Санта-Ані, Каліфорнія, за 6 000 кілометрів від місця виявлення знахідки.

КТ-сканування і інші наукові інструменти являють собою золотий стандарт у вивченні мумій, допомагаючи дізнатися набагато більше про те, як люди жили і вмирали.

Як припускають учені, батьки померли від туберкульозу. Великі дослідження, в тому числі аналіз ДНК показали, що Вероніка Орловіц (Veronica Orlovits) хворіла на туберкульоз у тяжкій формі, так само як і її чоловік. Крім того, були знайдені деякі інші травми і рани.

Хлопчик помер у віці приблизно одного року.

Йоханнес був третьою дитиною Вероніки, і безумовно не першою дитиною, яка померла молодою. Нещодавно була зроблена КТ мумії, щоб знайти можливу причину смерті. У дитини не було зламаних кісток, і вона добре харчувалася по виду останків.

Фахівці чудово розуміють, що 300 років тому не було ніяких антибіотиків і ліків.

Антропологи доктор Лінда Сазерленд і її чоловік доктор Джеймс Сазерленд припустили, що Йоханнес помер від дизентерії, яка була інфекцією в кишечнику, що викликає сильну діарею, яка викликала зневоднення. У 18-му столітті у них не було рідин, щоб виправити зневоднення, тому дитина Йоханнес, ймовірно, помер від зневоднення.

Нагадаємо, вчені відтворили обличчя древньої Клеопатри з Перу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", перелякана мумія Помпеї розповіла вченим про останні години свого життя.

Також "Знай.uа" писав, через 300 років свята відкрила очі.