У Парижі польські історики повідомили про сенсаційну знахідку. Знайшли артефакт, який може пролити світло на історію минулих років, – унікальну мапу часів Речі Посполитої.

Вчені показали унікальну знахідку, розмір карти — майже два на два метри, а масштаб — 1:880 000. А всі написи на карті французькою мовою.

дослідження

На дану мапу натрапили співробітники Білостоцького університету. Дослідники переконані, що ця знахідка допоможе знайти і Радзивіллівську карту Великого Князівства Литовського 1603 року.

За висновками вчених, знайдена мапа датується другою половиною сімнадцятого століття.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

старовинна карта

Цікаво, що вона майстерно намальована від руки. Точний розмір карти становить один метр дев'яносто вісім сантиметрів на один метр вісімдесят три сантиметри.

карта часів Речі Посполитої

Як говорять фахівці, карта часів Речі Посполитої раніше знаходилась у дерев'яній рамці з позолотою. Фрагменти останньої також збереглися.

Нагадаємо, археологи, що проводили розкопки на території столиці швейцарського кантону Урі, міста Альтдорфа натрапили на багаті сліди римського поселення. Вченим вдалося знайти унікальні прикраси, які датують початком нашої ери.

Як повідомляв портал Знай.ua, у річці Темза британські археологи виловили людський кістяк, вік якої, імовірно, склав 500 років. Пізніше з'ясувалося, що це останки чоловіка. Але унікальність його полягала в тому, що стародавній англієць був у високих ботфордах.

Також Знай.ua писав про те, що групі археологів з Німеччини за допомогою судових медичних експертів вдалося встановити причину смерті принца Хельмсдорфа. За повідомленням вчених, при повторному вивченні останків виявилося, що принц був жорстоко убитий в політичних цілях.

Дивіться: Топ унікальних археологічних знахідок, яким досі немає пояснень