В Мексиці по чистій випадковості виявили ритуальну печеру стародавньої цивілізації з Центральної Америки.

Під час пошуків священного колодязя археологи натрапили на храм, в який не вступала нога людини багато років, пише The Sun.

За попередніми оцінками істориків, печера була запечатана понад 1000 років тому і містить більше 150 ритуальних предметів.

Мексиканські археологи виявили в печері судини для ритуалів

Слід зазначити, що давня цивілізація Майя існувала в районі Центральної і Південної Америки понад 4000 років тому.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як вважають вчені, ряд ритуальних печерних камер допоможе отримати нову інформацію про релігійні практики народу і розповість про особливості розвитку їхньої культури.

Існує поширена думка, що стародавні народи майя вважали печери та карстові воронки входами в підземний світ.

Зали для ритуалів знаходяться всередині печери, відомої під назвою Баламку або "печера Бога-Ягуара", яка була виявлена фермерами в 1966 році. Однак тільки в 2018 році археологи вперше відвідали її.

Про відкриття невідомої сторінки в історії цивілізації майя повідомили дослідники з Мексиканського національного інституту антропології та історії.

Археологам довелося проповзи на животі вузькі проходи довжиною 30 метрів, щоб знайти священні місця народів майя.

Виявлені ритуальні предмети народу майя

Ще одну дивовижну знахідку зробили колеги мексиканських археологів з Китаю.

Китайські фахівці виявили невідоме зілля, яке, за деякими повір'ями, дарує вічне життя.

"Еліксир безсмертя" на протязі 2000 років зберігався в бронзовому глечику, залишеному в сімейному склепі в самому центрі Китаю.

Гробниця належала до дворянської сім'ї, яка жила в провінції Хенань в період правління династії Хань (206 р. до н. е. - 220 р. до н. е.)

Стародавні даоські джерела підказують, що сім'я приготувала еліксир, вважаючи, що напій продовжить їх життя. Слід зазначити, що китайські імператори і дворяни витрачали величезні статки на пошуки еліксиру безсмертя. Іноді це закінчувалося плачевно.

Еліксир вічної молодості і глечик, в якому він зберігався.

Нагадаємо, британські археологи на місці видобування каменю для будівництва Адрианового валу виявили малюнки римських солдатів віком 1800 років.

Як повідомляв портал "Знай.uа", експерти засумнівалися в тому, що картина "Спаситель світу" належить пензлю великого італійського художника та вченого Леонардо да Вінчі.

Також "Знай.uа" писав, невідомі увірвалися в одну з церков Дубліна і осквернили зберігалися там святині і останки.