66 років тому, 5 березня 1953 року, помер Йосип Джугашвілі, більш відомий як Сталін. Цією людиною захоплювалися в СРСР, цю людину возвеличує сучасна російська пропаганда, однак в українській історії він залишив кривавий слід.

Сталін є найстрашнішим катом українського народу. Ніякий Гітлер не знищив стільки людей, скільки знищив Сталін.

Сьогодні в Україні немає сім'ї, яка б не постраждала або в роки війни, або від сталінських репресій. А цифри загиблих досі невідомі.

Як помирав Сталін

Помирав Сталін зовсім не як велика людина та вождь могутньої держави. За день до смерті тодішній керівник СРСР запросив на вечерю, яка відбулась на ближній дачі, своїх найближчих соратників – Берію, Булганіна, Маленкова та Хрущова.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За спогадами останнього, тоді Сталін почувався добре та мав прекрасний настрій. Однак вже 1 березня його тіло виявив охоронець на підлозі їдальні поблизу столика з телефонами. Сталін був у піжамі та лежав у калюжі власної сечі. Відтак, його перенесли на диван, аби він міг оговтатися: очі політика були відкритими, а дихання прискореним.

Лікарів викликали тільки ввечері 2 березня, і вони відразу визначили, що це був масивний інсульт. Навіть сьогодні це захворювання важко вилікувати.

Так, за свідченнями кардіолога, професора Павла Лукомського, права рука вождя не функціонувала, як і була паралізованою ліва нога, і він навіть не міг говорити. Лікарі робили все можливе, щоб поліпшити дихання та кровообіг, але позитивна динаміка не спостерігалася та Сталіну ставало ще гірше: піднявся тиск, з’явилася аритмія, хоча подеколи були слабкі проблиски свідомості.

Про хворобу та стан свого керівника Радянський Союз дізнався 4 березня, коли про це сповістили на радіо 4 березня, а вже 5 числа серце "вождя народів" перестало битися.

Зауважимо, що тоді усі найкращі медики СРСР сиділи у в’язницях, в тому числі навіть особистий лікар Сталіна академік Виноградов, відтак радянського лідера цими днями оглядали лише ті, хто залишився на свободі.

Похорон Сталіна відбувся 9 березня. Тоді на цей траурний захід зібралася не лише величезна кількість простого народу, а й силовиків. Відтак, не обійшлося без інцидентів – в районі Трубної площі утворилася тиснява, в якій, за різними даними, загинуло від кількох сотень до кількох тисяч осіб.

Сьогодні смерті радянського диктатора Йосипа Сталіна можна лише радіти, оскільки вона врятувала життя багатьох людей. Так, зокрема, вважає російський політик Леонід Гозман.

Російський політик, президент загальноросійського руху "Союз правых сил" Леонід Гозман опублікував у Facebook привітання з нагоди дня смерті радянського диктатора Йосипа Сталіна.

"5 березня – святковий день. 66 років тому в калюжі власної сечі, оточений, як і належить диктатору, не скорботними близькими, а соратниками, стурбованими тим, як би спритніше знищити один одного, помер Сталін", – написав він.

Гозман зазначив, що смерті Сталіна можна радіти.

"Прожив би він ще місяць чи навіть ще день – убив би ще когось із тих, кого врятувала його смерть. Адже він завжди вбивав. А ще він завжди брехав – але це вже всі вони брехали. Шкода, звичайно, що не помер раніше – хтось міг би вижити. Зі святом!" – підсумував політик.

С ПРАЗДНИКОМ! Пятое марта – праздничный день. Шестьдесят шесть лет назад в луже собственной мочи, окруженный, как и...

Geplaatst door Leonid Gozman op Maandag 4 maart 2019

А в Москві чергову річницю смерті Сталіна невідомі знову відзначили, викупивши рекламний сіті-лайт та вивісивши на ньому провокаційну рекламу " Помер той - помре й цей"

Нагадаємо, існують теорії, що за смертю Сталіна стоять люди з уряду, яким не подобалася політика правителя

Як повідомляв портал Знай.ua, Хрущов викрив культ Сталіна та започаткував десталінізацію

Також Знай.ua писав, від чого насправді помер диктатор Йосип Сталін