Практично в кожній культурі існують воїни з неймовірними здібностями: у японців - ніндзя, у скандинавів - берсерки, в індіанців - йогіни, а в українців - козаки-характерники.

Так цілий ряд історичних свідчень очевидців, народних легенд свідчить, що козаки - характерники, як особлива ланка в ієрархії козацтва, володіли надзвичайними можливостями та оволодівали незбагненні для звичайної людини речі.

Характерники, наприклад, мали такі здібності: заговорювати біль, ловити кулі голими руками, гіпнотизувати, передбачати майбутнє, з'являтися в декількох місцях одночасно і викликати панічний жах у ворогів, щоб вони пускалися навтьоки з поля бою.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Характерниками вважалися багато козацьких гетьманів, кошові отамани та полковники: Дмитро Байда-Вишневецький, Іван Підкова, Самійло Кішка, Іван Богун, Северин Наливайко, Максим Кривоніс.

Найвидатнішим характерником за переказами був отаман Іван Сірко, оскільки за весь час свого командування не програв жодної битви. Цікаво, що за переказами, вже народження Івана Сірка було незвичайним — хлопчик народився з зубами, чим налякав всіх присутніх!

Козаки говорили, що отаман мав неймовірні здібності, а саме: міг припустити хто буде майбутнім ворогом та його стратегію. Сірко мав ще одну неймовірну здатність - це перетворюватися під час бою на вовка чи яструба, і заклинати вороже військо.

Є легенди, в яких козак-характерник перетворюється у звіра, щоб потрапити в інший світ і повернути до життя вмираючого або щойно померлого товариша. Вважалося, що це можна зробити лише у образі вовка.

Фантастичні здібності мав й Іван Богун. У народі його називали "Чарівник, чародій, віщун".

Він немов гіпнотизував ворога, заманюючи в ополонці і пастки. Особливо проявився військовий талант івана Богуна при обороні Вінниці 1651 році.

А ось Іван Підкова мав надзвичайну фізичну силу і надзвичайний зріст (2,29 метрів), міг запросто розламати руками підкову, і зупинити віз, запряжений 6 кіньми, ухопивши його за заднє колесо, волячим рогом пробивав дубові ворота, за ці надзвичайні вміння вважали Івана характерником.

Нагадаємо, як українки створювали історію козацької Січі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 4 лютого 1648 року Богдан Хмельницький розбив польську залогу, захопив Микитинську Січ, де був обраний гетьманом Війська Запорозького.

Також "Знай.uа" писав, як молода коханка Хмельницького змінила долю України.