Іспанський скульптор створив гіперреалістичні бюсти трьох сумнозвісних правителів Риму - Цезаря, Августа та Нерона. Зображення надано: Césares de Roma, повідомляє Boredpanda.

За словами скульптора, його головною метою є поширення римської історії з більш людяної і сучасної точки зору.

Відновлення облич римських правителів, померлих кілька тисяч років тому, велика робота. Для цього порівнювали зображення на монетах тієї епохи, а також скульптури і рельєфи.

Наприклад так автор бачить Юлія Цезаря.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Цезар був римським політиком, знаменитим військовим генералом, істориком і диктатором, який відігравав першорядну роль в історії греко-римського світу.

У світі знайдеться дуже мало людей, здатних зрівнятися по популярності з Гаєм Юлієм Цезарем, одним з правителів Стародавнього Риму.

У своїх походах, будучи ще воєначальником, а не правителем, Цезар домігся значних успіхів. Зокрема, він завоював територію сучасного Єгипту.

Цезар був убитий в результаті змови, в якій брав участь його прийомний син Марк Юній Брут. Саме тоді він, побачивши його, сказав знамените "І ти, Брут!.." і, згідно Плутарху, перестав чинити опір своїм вбивцям.

Після смерті диктатора Октавій, який став правителем, взяв собі ім'я Гай Юлій Цезар. Однак, в історію він все одно увійшов під іменем Октавіана.

Август (також відомий як Октавіан) був першим імператором стародавнього Риму. Він прийшов до влади після вбивства свого двоюрідного діда і прийомного батька - Юлія Цезаря, який по своїй волі назвав Августа своїм прийомним сином і спадкоємцем.

Саме йому вдалося зробити з немічною Римської республіки могутню Римську імперію, яку він очолював протягом 40 років.

Нерон (також званий Нероном Клавдієм) був п'ятим римським імператором, чиє правління зазвичай пов'язане з тиранією і екстравагантністю.

Він був імператором, який, якщо його залишити в спокої і без контролю, часто переслідував свої власні смаки і задоволення.

Нагадаємо, дослідники, які проводили розкопки на території столиці швейцарського кантону Урі, міста Альтдорфа натрапили на багаті сліди римського поселення - монети і прикраси перших століть нашої ери.

Як повідомляв портал "Знай.uа", особистість імператора Калігули оповита домислами, плітками і наклепом. Але який Калігула був насправді?

Також "Знай.uа" писав, стародавній Рим прославився сильними воїнами, величною архітектурою, геніальними мислителями і справедливим законом. Але поряд з гуманістичними догмами все ж затесалися немислимі, за сучасними мірками правила і заборони.