На Кайманових островах дослідники натрапили на 3 раніше невідомих науці види тварин. Кістки були зібрані в печерах, воронках і торф'яних відкладах. Аналіз скам'янілостей, з'їдених рептиліями, показав, що вони належать до трьох видів ссавців, які бродили архіпелагом понад 300 років тому.

За словами вчених, всі три тварин належать до так званих багамських кроликів, які вважалися вимерлими близько 1700 року. Вперше їх описали ще в 1586 році Френсісом Дрейком.

Коли з'ясувалося, що один з них ще не вимер – це викликало сенсацію в науковому світі. Дослідникам вдалося знайти живу особину, яка є прямим нащадком цих вимерлих тварин. Разом із знайденими рештками, ця тварина є унікальною для Кайманових островів. Іншими словами, ніде у світі подібних до нього більше немає.

Незважаючи на те, що у даної тварини зовні мало схожого з сучасними кроликами воно є їм найближчим родичем.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Зовні тварина походити на нутрій і має володіючи щільним статурою. Шерстяний покрив також явно грубіше, ніж у звичайних кролів. Зріст особини становив від 35 до 40 сантиметрів. Кінцівки і вуха коротше, ніж у класичних кроликів.

Також є досить короткий протипоставлений п'ятий палець. Як у виявленого звірка, так і у вимерлих родичів, хвіст зазвичай становить половину загальної довжини тіла, тому з урахуванням хвоста такі особини теоретично можуть становити в довжину навіть до 70 см.

Як вважають експерти, такий довгий хвіст багамські кролики використовують як додаткову кінцівку, якщо за щось треба вхопитися, а також для балансування.

Старший науковий співробітник Інституту зоології та співавтор статті професор Семюель Терві розповів:

"Люди майже напевно винні у вимиранні цих нещодавно описаних ссавців, та це являє собою лише верхівку айсберга для ссавців вимирання в Карибському морі".

На думку Терві, багамскому кролику вдалося вижити, ймовірно, завдяки унікальній для Кайманових островів екосистемі і самітницькому способу життя.

Також професор зазначив, що раніше на всіх Карибських островах фауна була феноменально різноманітною, включаючи навіть унікальних для цієї місцевості лінивців і мавп. Ймовірно, види почали вимирати, коли поселенці привезли щурів, кішок і собак на віддалені острови.

Нагадаємо, американські палеонтологи виявили на крутому березі річки на Алясці викопну древню істоту, яка виявилася найбільш "північною" сумчастою, відомою науці на даний момент.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на північному сході Піренейського півострова іспанські археологи знайшли стародавні поховання, в яких разом з людьми були поховані одомашнені лисиці.

Також "Знай.uа" писав, археологи, що проводили розкопки в Танзанії, виявили дивовижні останки раніше невідомого виду титанозавра.