Археологи з університету Тулейн знайшли в Перу масове місце поховання XV століття, де зберігаються сотні останків дітей і лам.

Як вважають дослідники, знайдена гробниця свого роду жертвоприношення після Ель-Ніньо, який обрушився на західне узбережжя Південної Америки, пише Daily Mail.

Жерці доколумбової цивілізації "чіму" закололи понад 140 хлопчиків і дівчаток у віці від п'яти до чотирнадцяти років, щоб, як вони вважали, умилостивити богів.

Виявлені останки дітей

Характер пошкоджень на останках жертв говорять про те, що у багатьох з них вирізали серця.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Археологи вважають, що на таку буквально величезну жертву народ чіму підштовхнула низка повеней і штормів, викликаних легендарним Ель-Ніньо.

Аналіз останків понад 200 дітей і лам датує масове вбивство приблизно 1450 роком, під час розквіту цивілізації циму на північному узбережжі Перу.

Місце жертвопринесення

Місце поховання Хуанчакито-Лас-Ламас розташоване за 1,6 км від столиці чіму — міста Чан-Чань, включеного до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Стародавня імперія чиму контролювала територію протяжністю 965 км вздовж тихоокеанського узбережжя і внутрішніх долин від сучасної перуанско-еквадорської границі.

Останки дітей

Результати дослідження були отримані після шести років розкопок на об'єкті в період з 2011 по 2016 роки.

Жертвоприношення людей і тварин зустрічаються в різних стародавніх культур і часто відбувалися в рамках похоронних, архітектурних або духовних ритуалів

Дивіться також: Древні цивілізації: Інки - Легенди Анд

Нагадаємо, британські археологи на місці видобування каменю для будівництва Адрианового валу виявили малюнки римських солдатів віком 1800 років.

Як повідомляв портал "Знай.uа", експерти засумнівалися в тому, що картина "Спаситель світу" належить пензлю великого італійського художника та вченого Леонардо да Вінчі.

Також "Знай.uа" писав, невідомі увірвалися в одну з церков Дубліна і осквернили зберігалися там святині і останки.