У кожній епосі і у кожного народу існували свої поняття та звичаї про красу.

Про це повідомляють ЗМІ.

Саме для того що б відповідати тогочасним станлартам дівчата жертвували своїм здоров'ям. При цьому ті речі, які зараз нам здаються дивними і дикими, колись були звичною буденністю для модниць.

Зокрема, часто тогочасні модниці вживали різного роду препарати, які на їх думку повинні були допомагати схуднути. Проте слідом за схудненням приходили проблеми зі здоров'ям: нудота, анемія, ослаблення імунітету, втома і головні болі.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто відзначити, що у Вікторіанську епоху увійшли в моду фланелеві сукні, сорочки та піжами, проте вони були дуже дорогі та не всі були по кишені. Тому дорогу фланель замінювали дешевої байкової тканиною. Головна проблема байки полягала в тому, що вона легко запалала, і нерідко це ставало причиною того, що людина, одягнений в байкову нічну сорочку і тримає в руках свічку, міг постраждати від її полум'я, аж до смертельного результату.

У свою чергу а далекій Індонезії заради досягнення ідеалу краси жінки обточували зуби і робили їх схожими на акулячі. Або, навпаки, повністю сточують ікла. Кажуть, і сьогодні можна зустріти красунь з обточеним зубами.

Деформація форми черепа - ще один древній і досить дивний ритуал краси. Гарною вважалася довга голова, що нагадує за формою яйце. Археологи знаходили такі черепа по всьому світу - від Південної Америки до Близького Сходу.

Крім того варто додати, що у середні віки існував культ Діви Марії. Разом із ним прийшла мода на вагітність та обвислі груди. Середньовічна красуня була або вагітна, або носила накладки на живіт. Виношування дитини (одного за іншим) і пологи забирали багато сил і здоров'я у жінок, а важкі накладки на живіт травмували хребет.

Разом з тим варто відзначити, що Вікторіанська епоха — період правління Вікторії, королеви Британської імперії, Ірландії та Індії.

Це дійсно був важкий час для вікторіанських хірургів, але, на щастя, всі ці страшилки вже залишилися в минулому.

Високий рівень смертності під час хірургічних втручань протягом цього часу широко висвітлювався в газетах, журналах, медичних роботах і ризик померти існував навіть для порівняно здорової людини під час найпростішої операції.

Нагадаємо, сфери з Клерксдорпа, карта Пірі-Рейса та інші дивні артефакти минулого, які не піддаються логічному поясненню.

Як повідомляв "Знай.ua", у Львові показали середньовічного водолія.

Також "Знай.ua" писав, що найвідоміші таємні товариства світу, історія яких йде у глиб віків.

Як у Середньовіччі знищували "салемських відьом ", Одна історія