Археологічна експедиція Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника відкрила сезон-2019. Про це повідомили представники музею на сторінці у Facebook.

Так розкопки не пройшли даремно і українським археологам є чим здивувати.

Команда музею в складі Петра Болтанюка, Ігора Старенького та студентів Історичного факультету КПНУ ім. Івана Огієнка дослідили поховання на території дачного кооперативу біля с. Баговиця Кам’янець-Подільського району.

Дослідникам вдалося знайти рештки двох людей, але вони абсолютно не схожі на традиційні та не відповідають загальноприйнятним християнським.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Випадково виявлені два поховання являються рештками чоловіка 40-60 років та підлітка (ймовірно дівчини). Обидва поховання у дерев’яних трунах. Однак, якщо друге поховання орієнтовано головою на захід, то перше - на схід, що суперечить християнським традиціям", - йдеться у повідомленні музейників.

Як зазначають вчені, обидва захоронення безінвентарні і ймовірно, відносяться до 17-19 століттю.

Рештки будуть передані антропологам Інституту археології НАН України.

Археологічна експедиція музею відкрила сезон 2019! Команда музею в складі Петро Болтанюк Ігор Старенький та студентів...

Geplaatst door Кам'янець-Подільський державний історичний музей-заповідник op Donderdag 7 maart 2019

Відзначимо, у Вінницькій області біля села Побережне українські археологи натрапили на поховання яким близько 2 тисячі років.

Незвичайне відкриття зробили співробітники "Рятівної археологічної служби" та Національного музею історії України, які провели пошукові дослідження з метою з'ясування археологічного контексту цих знахідок.

За словами дослідників, було встановлено, що речі відбувалися з території могильники та поселення черняхівської культури, які розташовані біля села.

Нагадаємо, на Тернопільщині, у місті Чорткові під час робіт земля обвалилася і люди побачили щось несподіване. Комунальники під землею знайшли спальні з двома ліжками.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у 1878 році на шведському острові Бьерке був знайдений скелет знатного вікінга. Вчені не сумнівалися, що це могила знатного чоловіка, аж до 2017 року, коли ДНК-експертиза кісток піднесла сюрприз.

Також "Знай.uа" писав, на території графства Південний Йоркшир у Великобританії археологи натрапили на скарб з монетами, які ставитися до унікального періоду в історії Римської імперії - Році чотирьох імператорів.