Група археологів, що проводить розкопки у федеральній землі Баварія (Німеччина) натрапили на скелет, який добре зберігся. Вражає те, що знайденим решткам приблизно 6500 років. Про це пише видання Welt.

Як відзначають дослідники, знайдені останки належать одному з жителів населеного пункту епохи неоліту. Скелету вчені дали ім'я - Фред. Також поруч з ним знайшли кам'яну сокиру і насіння зернової рослини.

Археолог Скотт Такер розповів, що знахідки на зразок Фреда є дуже рідкісними. Скелет людини міг зберегтися в хорошому стані завдяки високому вмісту окису кальцію в грунті.

Фред, ймовірно, помер у віці від 20 -30 років, його скелет практично не пошкоджений. Навіть зуби скелета виглядають ефектно – вони абсолютно білі.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Я ніколи не бачив нічого подібного", - говорить провідний археолог Скотт Такер.

Фред був похований із зігнутими ногами, так званий стілець, одна з форм поховань в епоху неоліту. Деякі теорії припускають, що могильні табурети нагадують положення при народженні або положення для сну.

В найближчі дні скелет повинен бути доставлений в Мюнхен для детального обстеження.

Як відзначають вчені, розкопки відбувалися на цій території у зв'язку з планами виноробного кооперативу побудувати кілька об'єктів на даній території. Досі місцевість була полем, на якому, крім іншого, кукурудза вирощувалася.

Спочатку планувалося дослідження 13 тисяч квадратних метрів, де і виявили останки людини.

До всього іншого, фахівцям вдалося виявити старовинні керамічні тарілки, річкові мушлі, залишки їжі та інші предмети.

Фред був не самотній на пагорбі Кітцингер. На місці розкопок були знайдені також ще одні останки, однак належать вони хлопчикові, що проживав на цій території значно пізніше - 4,5 тисячі років тому.

До речі, Баварія - єдина держава, у якій діє правило, згідно з яким археологічні знахідки належать землевласнику і шукачеві, а не державі. Тому винороби зможуть залишити Фреда собі.

Нагадаємо, неймовірна історія сталася з 37-річною Енн Клапп з англійського графства Дербишир. Жінці залишили у спадок схованку з древнім скарбом. Серед речей, які дісталися жінці, було старе бюро, зроблене на початку XX століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у річці Темза британські археологи виловили скелет людини, вік якої, імовірно, склав 500 років. Пізніше з'ясувалося, що це останки чоловіка.

Також "Знай.uа" писав, групі археологів з Німеччини за допомогою судових медичних експертів вдалося встановити причину смерті принца Хельмсдорфа.