У пошуках розгадки загибелі туристів на перевалі Гори мерців дослідники історії розкривають нові шокуючі деталі. Через стільки років заговорили свідки кривавої трагедії. Про це повідомляє Politeka.

Так один з жителів Уралу Олексій Команьов стверджує, що ліквідація групи Ігоря Дятлова на перевалі була раніше добре спланована. Як розповідає чоловік, його вже покійний дядько нібито став свідком злочину.

В ту ніч, в 1959 році, коли таємничим чином загинула група Дятлова, він виявив неподалік сліди. Чоловік вирішив перевірити, куди вони ведуть, незабаром він помітив вогні. Потім він побачив людей в дивних шатах.

Як розповідав дядько чоловіка, той помітив групу людей дивного вигляду. На них були надіті високі шкіряні чоботи, густі хутряні шапки та шуби — щось ближче до шкур тварин.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Підібравшись трохи ближче, він побачив, що в руках у чоловіків знаходяться важкі предмети, якими вони наносили якісь удари. Спочатку він, знаходячись від них на відстані 0,5 км або навіть менше, подумав, що удари завдавалися тварині, проте потім усвідомив, що б'ють живу людину", – затверджує житель Уралу.

Чоловік продовжує наполягати, що можливі вбивці радянських туристів діяли організовано — на перевалі їх було п'ятеро. Це була жорстока розправа.

"Дядько зрозумів, що одна з жертв ще була живою, так як на удари людина реагувала криками. Незабаром він побачив і інших людей, що лежали на землі — на той момент вони вже були без свідомості, або мертві. Дядько нарахував п'ять вбивць, вони стояли навколо своїх жертв колом, це було щось організоване", — розповідає він.

Відповідаючи на запитання співрозмовника про те, ким саме були вбивці групи туристів, Олексій Команьов висловив думку, що "це були не мансі, але щось дуже схоже". Можливо, хтось лише маскувався під мансів.

Нагадаємо, причиною загадкової загибелі туристичної групи на перевалі Дятлова міг стати любовний трикутник. Таку версію висунув Валентин Дегтярьов.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в прокуратурі Свердловської області заговорили про ексгумацію останків туристів перевалу Дятлова, але тільки в тому випадку, якщо родичі дадуть дозвіл.

Також "Знай.uа" писав, туристів, які загинули на перевалі Дятлова 60 років тому, могли жорстоко катувати перед смертю. Сенсаційна версія виникла на підставі збережених фото.